U20-VM: Rusland sendte USA ud i mørket

De amerikanske talenter kunne ikke leve op til favoritværdigheden, da de fredag stod over for Rusland i kvartfinalen ved U20-VM i ishockey. Russerne vandt det intense opgør mellem de to store ishockeynationer med 3-2.

USA’s U20-landshold gik ind til VM i Canada som en af de største favoritter, men kvartfinalen blev endestationen for supertalentet Jack Eichel og de øvrige amerikanere. Trods stor dominans i skudstatistikken, som USA vandt med 41-25, vandt Rusland kampen i Montreal.

Russerne bragte sig foran med 2-0 i første periode ved Ivan Barbashev og Alexander Sharov. Godt midtvejs fik backen Anthony DeAngelo, som blev valgt af Tampa Bay Lightning i første runde af 204-draften, reduceret i powerplay, men i begyndelsen af tredje periode sikrede den lille forward Sergei Tolchinsky russerne en ny tomålsføring.

USA sad på det meste i tredje periode, hvor amerikanerne vandt skudstatistikken med hele 20-5. Det blev da også spændende til sidst, for med 11 minutter igen reducerede 17-årige Zach Werenski, som er et varmt navn i årets NHL-draft, til 3-2.

Tættere på kom amerikanerne dog ikke, og russerne snuppede dermed semifinalebilletten. Rusland skal nu møde vinderen af den skandinaviske kvartfinaleduel mellem Sverige og Finland i semifinalen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.