To danskere blandt de 50 største NHL-talenter

Både Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand har fundet vej til den top 50, som The Hockey Writers har lavet over de største ishockeytalenter, der er blevet draftet af en NHL-klub.

19-årige Nikolaj Ehlers, som er draftet af Winnipeg Jets, ligger på listens syvendeplads. The Hockey Writers regner dermed danskeren som det største ikke-nordamerikanske talent på listen, som omfatter spillere, der er kvalificeret til at være med i kampen om titlen som årets rookie i NHL i den kommende sæson.

– Dansk forward som har en voldsom fart og et projektil af et skud. Han har den sjældne evne til at lave smarte træk med pucken i høj fart og kan ende med at blive den bedste danske ishockeyspiller til dato, skriver The Hockey Writers om Nikolaj Ehlers.

Oliver Bjorkstrand, som er draftet af Columbus Blue Jackets, ligger nummer 42 på listen. Den 20-årige wing, som er opfostret på talentfabrikken i Herning, blev først taget i tredje runde af draften i 2013. Bjorkstrand har dog bevist sit værd i juniorligaklubben Portland Winterhawks siden og er nu klar til sit store gennembrud.

– Den anden dansker på listen har lavet over 100 point i to sæsoner i træk for Portland Winterhawks i WHL. Han har et solidt skøjteløb og er i besiddelse af gode offensive instinkter samt et rigtig godt skud, skriver The Hockey Writers om Oliver Bjorkstrand.

Listen over de største talenter toppes af canadiske Connor McDavid, som blev valgt af Edmonton Oilers med førstevalget i årets draft. Amerikanske Jack Eichel, der blev valgt af Buffalo Sabres som nummer to, ligger nummer to på The Hockey Writers’ liste.

Både Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand håber på at spille sig til en plads på holdet i deres respektive NHL-klubber allerede i den kommende sæson.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.