Stem nu: Hvem er årets danske spiller i NHL?

Om få dage bliver 2017 til 2018, men inden året er omme, har vi en vigtig pris, der skal uddeles. Vi skal nemlig i samarbejde med vores læsere have kåret årets danske spiller i NHL.

Det er ligesom sidste år, hvor prisen Slapshot.dk | Årets Danske NHL-spiller blev indstiftet, Slapshot.dk’s læsere, der bestemmer. Frem til 30. december klokken 12 kan du stemme på den af de tre kandidater, vi har udvalgt som bejlere til prisen.

Sidste år blev Nikolaj Ehlers den første af prisen som Årets Danske NHL-spiller, og han fulgte et flot 2016 op med et lige så flot 2017. Derfor er han også blandt de tre nominerede i år. Han er oppe imod Frederik Andersen og Oliver Bjorkstrand, som lige nøjagtig klemmer sig ind foran Lars Eller i kampen om at blive nomineret.

Jannik Hansen og Mikkel Bødker har haft et svært 2017 i San Jose, mens Frans Nielsen trods en stor rolle på Detroit Red Wings’ hold heller ikke er blandt de tre nominerede. Nielsen har lavet næstflest point af alle NHL-danskere i 2017, men med -12 er han også dårligste dansker i plus/minus-regnskabet. Det skal dog selvfølgelig medregnes, at Detroit også er den danskerklub, der klarer sig dårligst, så Nielsen har lidt hårdere odds end flere af sine landsmænd.

De tre nominerede til Slapshot.dk | Årets Danske NHL-spiller er:

NIKOLAJ EHLERS
Sidste års vinder af prisen har fortsat sit storspil i 2017. Winnipeg Jets er stærkt kørende i denne sæson og kan være på vej mod slutspillet. 21-årige Ehlers har stor andel i holdets succes, og med 32 mål og 30 assists i 80 kampe siden nytår er han suveræn dansk NHL-topscorer i 2017.

Nikolaj Ehlers har i årets løb slået sit navn fast på den helt store scene. I NHL finder danskerens aktioner jævnligt vej til højdepunkterne på ligaens hjemmeside, og på landsholdet viste Ehlers også topklasse i den seneste VM-turnering.

Winnipeg Jets belønnede før denne sæson Nikolaj Ehlers med en kæmpe kontraktforlængelse. Klubben er henrykt over at have danskeren på holdet, og Ehlers virker glad for at være i Winnipeg. Med sin evige iver efter at blive bedre tager nordjyden kamp for kamp skridt mod den absolutte verdenstop og stjernestatus i verdens bedste ishockeyliga.

OLIVER BJORKSTRAND
Forventningerne til 22-årige Bjorkstrand var allerede høje i sidste sæson, efter at han i 2016 havde ført Columbus Blue Jackets’ farmerklub Lake Erie Monsters frem til mesterskabstitlen i AHL. Oliver Bjorkstrand indledte da også 2016/17-sæsonen som NHL-spiller, men blev hurtigt sendt ned i den næstbedste række igen.

Det var først nogle måneder inde i 2017, at herningenseren for alvor bed sig fast på NHL-holdet. Bjorkstrand er en målscorer – også på NHL-niveau. Det har han bevist i 2017, hvor han i 58 kampe for Blue Jackets står noteret for 12 mål og 23 assists.

Bjorkstrand er en del af et velkørende Columbus-hold, og det bliver han også belønnet for i plus/minus-regnskabet, hvor den 22-årige dansker kan fremvise +15 i årets 58 kampe. Det er ganske solidt og vidner både om stærke holdkammerater, men også om, at Oliver Bjorkstrand trods de offensive kvaliteter er en ansvarlig spiller, der også tager sine defensive pligter på sig.

Det eneste ærgerlige ved Bjorkstrand og Columbus’ succes er, at han måske misser muligheden for at spille VM på hjemmebane i Herning næste forår.

FREDERIK ANDERSEN
En anden spiller, som Danmarks landstræner Janne Karlsson helt sikkert gerne vil have til rådighed ved VM i Danmark, er Frederik Andersen. Det er dog heller ikke sikkert, det lykkes, fordi Andersen er en stor og afgørende brik på et spirende Toronto Maple Leafs-mandskab, som også har Stanley Cup-drømme allerede i denne sæson.

28-årige Andersen har fået spilletid i 67 NHL-kampe for Toronto i 2017, og han er startet inde i dem alle. Maple Leafs trækker med andre ord store veksler på sin danske ankermand, og det er ikke så mærkeligt. Frederik Andersen har nemlig indfriet forventningerne til fulde.

De mange kampe gør, at Andersen i perioder er hårdt spændt for. Det betyder perioder med en lidt lavere redningsprocent, men danskeren efterlader ikke den mindste tvivl om, at han kan være førstemålmand på et NHL-hold. I de 67 kampe i 2017 er Andersen noteret for seks shutouts og en gennemsnitlig redningsprocent på 91,7.

Andersen er den NHL-målmand, der har spillet flest kampe i år. Han har med 37 sejre vundet tredjeflest kampe af alle, og hans seks shutouts overgås kun af Sergei Bobrovsky fra Columbus Blue Jackets’ otte. Målt på redningsprocent er Frederik Andersen også i top ti i år blandt målmænd med mindst 50 spillede kampe.

Med andre ord: Frederik Andersen er en af topmålmændene i NHL, og det har han sat to streger under i årets løb.

STEM NU
Du er med til at afgøre, hvem af de tre nominerede, der skal vinde Slapshot.dk | Årets Danske NHL-spiller 2017. Afgiv din stemme her.

Hvem skal være Årets Danske NHL-spiller 2017?

  • Frederik Andersen (54%, 199 stemmer)
  • Nikolaj Ehlers (41%, 153 stemmer)
  • Oliver Bjorkstrand (5%, 18 stemmer)

Antal, der har stemt, i alt: 370

Indlæser ... Indlæser ...