Quebec-hold kan ende i Western Conference

Selvom Quebec City ligger i den østligste del af Canada, kan et kommende NHL-hold i byen blive placeret i Western Conference, siger NHL’s kommissær Gary Bettman.

Quebec City har sammen med Las Vegas ansøgt om at få et af de hold, som NHL overvejer at udvide ligaen med. I øjeblikket er der 30 hold i ligaen. De 14 spiller i Western Conference, mens 16 hører til i Eastern Conference. Hvis ligaen bliver udvidet to hold, vil det altså være nærliggende at skabe balance i conferencerne, så de begge kommer til at rumme 16 hold.

Las Vegas ligger i det vestlige USA, så for et Las Vegas-hold vil det være helt naturligt at spille i Western Conference. For et Quebec-hold vil det være noget mere skævt, da holdet geografisk er placeret i den østligste del af Nordamerika. NHL’s kommissær siger dog, at et Quebec-hold i Western Conference kan blive en realitet.

– Svaret er, at det selvfølgelig er noget, vi bliver nødt til at overveje. Erfaringen med at have Winnipeg i Southeast Divsion var langt fra ideel. Erfaringen over tid med Detroit og Columbus i West – og de ligger geografisk meget længere vestpå end Quebec – var, at de så frem til at rykke til East, siger Gary Bettman til The Boston Globe og fastslår:

– Så geografien er et problem, men at vi har identificeret noget som et problem, betyder ikke, at vi er nået til en konklusion. Det betyder, at det er en af de muligheder, vi er nødt til at overveje.

Nye NHL-hold i Las Vegas og Quebec City vil tidligst kunne træde ind i ligaen fra 2017/18-sæsonen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.