NHL-spillere kommer med i OL-kval

NHL-spillerne får mulighed for at deltage, når der skal spilles kvalifikationsturnering til vinter-OL, som afholdes i sydkoreanske Pyeongchang 2018.

Det er resultatet af denne uges møde i Zürich i det internationale ishockeyforbunds øverste organ, Council. Her blev det besluttet, at OL-kvalifikationsturneringen bliver spillet før NHL-sæsonen begynder næste år.

– Det har været et langt forløb, men det er glædeligt, at det nu har båret frugt. OL-kvalen er nu endeligt fastlagt til 1.-4. september 2016, siger Henrik Bach Nielsen, formand for Dansk Ishockey Union til ishockey.dk.

Danmark kan dermed stille med sit absolut stærkeste hold, og med spillere som Frederik Andersen, Frans Nielsen og Mikkel Bødker til rådighed, er de rød-hvide OL-chancer større end nogensinde før.

– Det er jeg super tilfreds med. Det har været afgørende for os, at kunne samle det absolut bedste danske landshold. Det får vi nu mulighed for, siger Henrik Bach Nielsen.

Helt nemt bliver det dog ikke for Danmark at kvalificere sig. Holdet kommer formentlig til at spille på udebane i en meget svær pulje, fordi Danmark lige nu kun er nummer 15 på verdensranglisten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.