Megatrade: Jets bytter stjerner med bundhold

Trade-sæsonen i NHL blev sparket i gang med et brag onsdag, da Winnipeg Jets og Buffalo Sabres lavede et rigtigt blockbuster-trade, som involverede flere af holdenes store profiler.

Jets sender holdets største stjerne, forwarden Evander Kane, den unge backprofil Zach Bogosian samt målmanden Jason Kasdorft til Buffalo i bytte for Sabres’ backstjerne Tyler Myers, forwarden Drew Stafford og forwardtalenterne Brendan Lemieux og Joel Armia, samt et førsterundevalg i årets draft.

Evander Kane er dermed fortid i Winnipeg, hvor han i den seneste tid er faldet i unåde. Det var ventet, at han ville blive tradet senest til sommer, men det lykkedes altså Winnipeg at skyde ham af allerede nu. Kane er ude med en skade i flere måneder, og man kan derfor sige, at Jets styrker sig på den korte bane ved at få Stafford ind som erstatning.

Det var mere uventet, at Winnipeg også ønskede at trade backen Zach Bogosian. Ved at få Tyler Myers ind ser klubben dog ikke ud til at blive svækket på backpositionen. Talenterne Armia og Lemieux er draftet i henholdsvis første og anden runde, og de kan meget vel blive fine aktiver i fremtiden for Jets.

Med Evander Kane ude af vagten ser pladsen ud til at være banet for Nikolaj Ehlers som Jets’ nye topwing, når han formentlig træder ind på holdet i den kommende sæson. Samtidig må man sige, at Kane nu får en tiltrængt luftforandring og hans nye topcenter i Buffalo hedder sandsynligvis Connor McDavid eller Jack Eichel, da Sabres har gode muligheder for at gafle et af stortalenterne i årets draft.

Buffalo har tre førsterundevalg i sommerens draft: Deres eget, New York Islanders’ og St. Louis Blues’. Klubben vælger selv, hvilket draftvalg man giver Jets, og det bliver helt sikkert ikke Sabres’ eget draftvalg. Klubben ligger nemlig på sidstepladsen i NHL og har dermed gode chancer for at få førstevalget i draften.

1 Comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.