Medie: Penguins forsøger at trade stjerne væk

Foto: Sarah A.

Han har netop spillet sin bedste NHL-sæson nogensinde, men kan nu være på vej mod et opsigtsvækkende klubskifte.

Pittsburgh Penguins vil ifølge radioværten Mark Madden fra stationen 105.9 FM Pittsburgh forsøge at trade forwardstjernen Phil Kessel væk i løbet af sommeren.

30-årige Kessel lavede i denne sæson hele 92 point i 82 kampe. Den amerikanske wing havde dermed sin suverænt bedste NHL-sæson i karrieren, men Mark Madden mener altså at vide, at Penguins vil prøve at finde en ny klub til Phil Kessel.

Det skulle være tilfældet, fordi forholdet mellem Kessel og Pittsburghs head coach Mike Sullivan eftersigende er køligt.

Det er dog ikke sikkert, at det bliver nogen nem opgave for Penguins at trade Phil Kessel væk. Amerikanerens kontrakt løber i fire sæsoner endnu, og han har et årligt caphit på $6,8 millioner. Dermed vil han optage en betydelig del af lønbudgettet i enhver NHL-klub.

Phil Kessel er dog en kvalitetsspiller, hvilket hans 34 mål i den forgangne sæson vidner om. I hele sin NHL-karriere står Kessel noteret for 741 point i 914 kampe.

Amerikaneren har to Stanley Cup-titler og en OL-sølvmedalje i sin trofæsamling. Ved vinter-OL i 2014 blev Phil Kessel kåret til turneringens bedste forward efter at have leveret otte point i seks kampe for USA.