McDavid strålede mod Tyskland

Tidens mest omtalte ishockeytalent, canadiske Connor McDavid, lyste op, da Canada lørdag aften besejrede Tyskland med 4-0 ved U20-VM på hjemmebane i Montreal.

NHL-draften i 2015 har i flere år været vinget af i NHL-klubberne og mange ishockeyfans’ kalender. Her har klubberne nemlig mulighed for at vælge canadiske Connor McDavid, og det er noget man har se frem til. Lørdag aften gav 17-årige McDavid prøver på, hvorfor han er så eftertragtet, da han var isens bedste i Canadas sejr over Tyskland.

McDavid bragte de unge canadiere foran i powerplay efter fire minutters spil, og godt midtvejs i første periode lagde Erie Otters-talentet op til kædekammeraten Curtis Lazars 2-0-mål, som også blev sat ind i powerplay. Connor McDavid havde også en stav med i Canadas 4-0-mål sidst i tredje periode, og blev således noteret for tre point i den sikre canadiske sejr.

Alle McDavids point blev lavet i powerplay, så den canadiske andenkæde med Connor McDavid, Curtis Lazar og Nick Ritchie har endnu ikke lavet i fem mod fem-spillet. Kæden kom heller ikke på tavlen i åbningskampen mod Slovakiet, hvor Canada ellers vandt med hele 8-0, men McDavid ser ud til at have fundet kemien med tredjekædespilleren Nic Petan, som har lavet seks point i Canadas første to kampe.

Petan, som er holdkammerat med Oliver Bjorkstrand i Portland Winterhawks og draftet af Winnipeg Jets ligesom Nikolaj Ehlers, er lige nu topscorer ved U20-VM med to point mere end holdkammeraten Robby Fabbri og svenske Jacob de la Rose.

Canada fører gruppe A med maksimale seks point efter to kampe og en målscore på 12-0. Slovakiet ligger på andenpladsen med tre point, efter at de lørdag hentede en overraskende sejr på 2-1 over Finland.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.