McDavid kan blive en pointmaskine allerede i næste sæson

Særligt et navn overskygger de andre, når første runde af årets NHL-draft løber af stablen fredag aften. Forventningerne til canadiske Connor McDavid er enorme – og med god grund.

2015-draften har i flere år været omtalt som Connor McDavid-draften. Den 18-årige canadier bliver betragtet som det største talent siden Sidney Crosby, og som “The Next One” med reference til “The Great One”, Wayne Gretzky.

Edmonton Oilers har førstevalget i årets draft, og det bliver helt sikkert brugt på McDavid. Dermed ender den unge canadiske center i samme klub, som Wayne Gretzky indledte sin NHL-karriere i, og Oilers håber, at Connor McDavid kan løfte holdet tilbage til toppen af ligaen, ligesom Gretzky gjorde.

Forventningerne til McDavid er altså enorme, men den unge canadiers skuldre virker brede nok til at bære presset. Sportsnet har forsøgt at forudsige, hvor mange point McDavid vil lave i den kommende sæson, og det er ganske opløftende læsning for Edmonton-fans.

Baseret på McDavids pointsnit fra juniortiden og en forventning om, at han får 18 minutters istid i hver kamp i sin første NHL-sæson, har Sportsnet regnet sig frem til, at han vil lave 0,94 point per kamp. Det betyder, at Connor McDavid ifølge analysen vil lave 77 point i næste sæson, hvis han spiller alle 82 grundspilskampe.

Sidney Crosby lavede 102 point i 81 kampe i sin første NHL-sæson og endte dermed på et pointsnit på 1,25 point per kamp. Hvis McDavid rammer snittet på 0,94 point per kamp, vil det være det højeste snit siden Crosby. Patrick Kane lavede 0,88 point per kamp, Ryan Nugent-Hopkins lavede 0,85, mens Nathan MacKinnon lavede 0,82 point per kamp i sin rookie-sæson.

Beregningen er kun lavet for spillere, der har spillet i Canadian Hockey League i deres juniortid. Det betyder, at Sportsnet ikke har lavet nogen forudsigelse for det andet store navn i årets draft, amerikanske Jack Eichel, som har spillet i collegeligaen NCAA i den forgangne sæson. Eichel bliver valgt af Buffalo Sabres, som har andetvalget i 2015-draften.

Du kan følge første runde af draften direkte på TV3 Sport 2 fra klokken 01.00 fredag aften.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.