Mathias Bau skal kæmpe for at blive NHL-spiller

Foto: Bridget Samuels

Mathias Bau Hansen er frisk igen efter sit grimme VM-uheld, hvor han beskadigede sin milt og fik en rift, der afstedkom en efterfølgende operation. Det forhindrede dog ikke Washington Capitals-organisationen i at skrive kontrakt med den lange dansker, der i sidste sæson spillede endnu en fin sæson hos Hershey Bears.

Mathias Bau er derfor igen klar til training camp i Washington, hvor han er blandt 35 angribere, der skal kæmpe om de endelige pladser på Capitals-mandskabet, der i alt skæres ned til 23 spillere kort før NHL-starten i begyndelsen af oktober. Bau er ikke blandt favoritterne til at nå så langt, men i sidste sæson gjorde han faktisk et godt indtryk i campen og de efterfølgende testkampe, så han er formentlig ikke et helt ubeskrevet blad hos Washington-staben.

Mathias Bau bærer nummer 50 på campen, og er i den “hvide træningsgruppe” med blandt andre Nicklas Bäckström, Braden Holtby og Jakub Vrana. Det må være dejligt motiverende at træne med de absolutte topnavne hos de forsvarende Stanley Cup-mestre. Humøret er højt i Washington, hvor Lars Eller naturligvis også møder ind, når det hele går i gang igen i weekenden. 

Nu gælder det ikke mere fest for Capitals, mens ishockey og spillet på banen.