Lønloftet for næste sæson ligger fast

NHL-klubberne får lov til at bruge flere penge i næste sæson.

Det ligger fast, efter at NHL-organisationen torsdag offentliggjorde, at lønloftet i 2018/19-sæsonen kommer til at ligge på $79,5 millioner. Dermed er lønloftet i næste sæson $4,5 millioner højere, end det var i denne sæson.

Løngulvet – det beløb, klubberne som minimum skal bruge på løn – stiger også. Det vil i den kommende sæson ligge på $58,8 millioner.

Det forhøjede lønloft betyder, at klubberne har lidt flere penge at gøre med denne sommer, når free agent-markedet åbner, og de kan hente nye profiler ind. Et højere lønloft åbner også muligheder for flere trades, og der florerer rygter om, at en del klubber skulle være klar til at handle allerede under draften, som begynder fredag.

Florida Panthers er den klub, der lige nu har færrest penge at gøre med, før de rammer lønloftet. Panthers har $8,3 millioner i “cap space”, mens New York Islanders må bruge hele $32,7 millioner, før de rammer lønloftet. Islanders regner med, at en del af pengene skal bruges på at holde centerstjernen John Tavares i klubben.