Lightning udfordret: Mangler penge til Stamkos-forlængelse

En af NHL’s største profiler, Tampa Bay Lightning-centeren Steven Stamkos, har kontraktudløb næste sommer. Tampa Bay vil helt sikkert gerne beholde den canadiske stjerne, men de har ikke mulighed for at give ham en stor kontrakt.

25-årige Steven Stamkos har været ansigtet på Tampa Bay Lightning i de seneste år. Med 498 point i 492 kampe for klubben har canadieren vist sit værd, og derfor vil klubben helt sikkert gerne beholde ham. Stamkos vil nok også gerne blive, men det betyder ikke nødvendigvis, at parterne nemt bliver enige om en ny kontrakt.

Sagen er den, at Tampa Bay allerede på nuværende tidspunkt er omkring $600.000 over NHL’s lønloft på $71,4 millioner. Steven Stamkos får i øjeblikket $7,5 millioner om året, men hans kontrakt udløber næste sommer, og hans årlige caphit vil formentlig få endnu et nyk op ad, når han skriver under på sin næste kontrakt.

Tampa Bay skal altså have fundet plads under lønloftet til at beholde Stamkos, hvis de vil det. Og det er der nok slet ingen diskussion om, at de vil. Spørgsmålet er så bare, hvor pengene skal findes?

Lightning har umiddelbart tre muligheder for at gøre en Stamkos-forlængelse mulig. De kan trade en dyr forward, en dyr back eller deres hidtidige førstemålmand Ben Bishop. På forwardsiden ligner finske Valtteri Filppula, som har en årsløn på $5 millioner det oplagte tradeemne.

Blandt backerne er der flere muligheder. Klubben kan forsøge at trade Matt Carle, som tjener $5,5 millioner om året, eller Jason Garrison, der har et årligt caphit på $4,6 millioner. Ved at skille sig af med en af de 30-årige backs vil Lightning kunne beholde Stamkos og samtidig have råd til en billigere defensiv erstatning.

Den tredje mulighed er at trade målmand Ben Bishop til fordel for en billigere løsning. Bishop er sikret $5,95 millioner om året i de næste to sæsoner. Hvis klubben vil, kan den nok sagtens handle amerikaneren til en anden klub, men det kræver så, at den nuværende andenmålmand Andrei Vasilevskiy udfolder det talent, han gav prøver på i den forgangne sæson, så Lightning ikke bliver svækket markant på målmandsposten.

Muligheden for at lade Stamkos gå, eksisterer selvfølgelig også i teorien. Det vil aldrig komme til at ske i praksis, at Lightning bare lader canadieren smutte. De vil afsøge alle muligheder for at beholde ham i klubben. Steven Stamkos kan selvfølgelig vælge at forlade Tampa Bay. I så fald vil han blive unrestricted free agent næste sommer, og så skal pengene nok regne ned over canadieren på det frie marked, hvor han vil være den mest eftertragtede spiller i mange år.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.