Legendarisk NHL-træner er død

Canadiske Al Arbour, der stod i spidsen for New York Islanders, da klubben vandt fire Stanley Cup-trofæer på stribe, er fredag død i en alder af 82 år.

Al Arbour nåede at optræde 626 gange i NHL som spiller, men det var på trænerbænken, at han for alvor blev en legende. Canadieren indledte sin trænerkarriere hos St. Louis Blues i 1970/71-sæsonen, og fra 1973 til 1986 stod han på New York Islanders’ trænerbænk.

Arbour overlod trænersædet i Islanders til Terry Simpson i 1986, men to år senere vendte han tilbage igen og bestred jobbet indtil 1994, hvor han lod sig pensionere. Al Arbour stod dog i spidsen for Islanders i kamp i 2007, hvilket betød, at han i alt nåede at træne holdet i 1.500 NHL-kampe.

– Al vil altid blive husket som af de bedste, hvis ikke den bedste træner, der nogensinde har stået på en trænerbænk i NHL, siger New York Islanders general manager Garth Snow fredag i en pressemeddelelse.

Al Arbours mesterværk som New York Islanders-træner var da han sikrede klubben Stanley Cup-trofæet fire sæsoner i træk fra 1980 til 1983. Den præstation vil måske aldrig blive overgået.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.