Lars Eller har fået den puck, han afgjorde Stanley Cup med

Foto: Bridget Samuels

Efter en større eftersøgning er Lars Eller blevet indehaver af den puck, han scorede det afgørende mål i årets Stanley Cup-finaleserie med.

29-årige Eller var med til at skrive historie, da han i den femte finalekamp mod Vegas Golden Knights scorede målet til resultatet 4-3, som sikrede Washington Capitals klubbens første Stanley Cup-trofæ nogensinde. Lars Eller blev dermed også den første danske vinder af trofæet.

Den puck, Eller scorede sejrsmålet med, forsvandt imidlertid i Washingtons jubelrus, men takket være en ihærdig indsats fra mentaltræneren Anthony Robbins, som hjalp Capitals-spillerne i den forgangne sæson, er pucken blevet fundet.

– Der var ikke rigtig nogen, der vidste, hvad der skete med pucken, da jeg scorede. Det viser sig så, at at kamera havde fanget, at en Vegas-spiller skød pucken op på tilskuerpladserne, og der var så en fan, der greb pucken, siger Lars Eller i Go’ Morgen Danmark.

Så langt, så godt. Pucken havnede altså i hænderne på en af de 18.529 tilskuere, der overværede den afgørende Stanley Cup-finale i T-Mobile Arena i Las Vegas. Anthony Robbins satte sig dog for at skaffe den lille gummiskive.

– Anthony Robbins har simpelthen tracket den her fan og købt pucken af ham. Han vil ikke sige, hvad han har betalt for den, men han har sikkert betalt gode penge. Han har simpelthen valgt at give den til mig. Så den skal op og hænge på min væg derhjemme. Det er et minde for livet og en ret cool ting, at jeg får lov til at få den her puck, siger Lars Eller.

Lars Eller har dermed fået et varigt minde fra Stanley Cup-sejren til sin personlige samling, og onsdag kan den danske Washington Capitals få endnu flere minder for livet, når han bliver hyldet og viser Stanley Cup-trofæet frem i hjembyen Rødovre.