Ingen Jannik Hansen på VM-holdet

Det bliver sandsynligvis et dansk landshold uden NHL-profiler, der fra på fredag spiller VM i Tjekkiet. Sådan ser det i hvert fald ud, efter at Jannik Hansen mandag har takket nej til at spille VM for Danmark.

Den 29-årige Vancouver Canucks-forward var ellers aktuel for Danmark, efter at den canadiske klub i weekenden blev slået ud af slutspillet i NHL. Jannik Hansen har dog været plaget af en lyskeskade i løbet af slutspillet, og det er grunden til, at han må melde afbud til landstræner Janne Karlsson.

– Jeg er rigtigt ærgerlig over ikke at kunne deltage ved årets VM. Jeg har altid været stolt over at repræsentere Danmark til et VM og nyder altid samværet med mine venner på holdet, men jeg har naturligvis fuld forståelse for Vancouvers anbefalinger om at holde mig ude i år, siger Jannik Hansen i en pressemeddelelse.

Landstræneren ærgrer sig over Jannik Hansens afbud. Tidligere har også Nikolaj Ehlers meldt fra til VM, og det betyder, at Danmark i år må stille uden nogle af sine stærkeste offensive kort.

– Jannik er en gevinst for et dansk landshold og jeg ville naturligvis gerne have haft ham med. For Danmark er det en imponerende præstation at have så mange NHL-spillere, men på landsholdet er vi derfor nødt til at indstille os på, at vi kommer til at spille uden mange af vore bedste spillere hvert år, men det er blevet en naturlig del af vores forberedelse, siger landstræner Janne Karlsson.

New York Islanders-centeren Frans Nielsen kan stadig nå at blive en del af den danske VM-trup, hvis ikke klubben vinder den afgørende kamp syv mod Washington Capitals mandag aften. Nielsen ser dog ud til at være småskadet, og derfor kan han ligesom Jannik Hansen blive tvunget til at melde afbud, selvom han ikke længere skulle være bundet af slutspil i NHL.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.