Finsk back skifter til NHL

Kristian Näkyvä er måske ikke et navn, som lyder særlig velkendt i mange danske NHL-fans’ ører. Det kan det dog komme til, for den 24-årige finske back spiller næste år i verdens bedste ishockeyliga.

Näkyvä har i denne sæson spillet for svenske Luleå. Den skøjte- og spilstærke finne har gjort en god figur i SHL, hvor det blev til 29 point i 55 grundspilskampe, samt fire point i ni slutspilsoptrædener. Det har nu sikret den 24-årige finne en NHL-kontrakt, oplyser Luleå på sin hjemmeside.

– Kristian har spillet en god sæson i Luleå Hockey, og vi er stolte over, at spillere kan udvikle sig sådan hos os, at de bliver interessante for NHL-klubberne, skriver klubben.

Ifølge den svenske avis Expressen er det Nashville Predators, som har skrevet kontrakt med Kristian Näkyvä. Det er endnu ikke bekræftet, hvilken NHL-klub Näkyvä har lavet en aftale med, men finnen siger til Luleås hjemmeside, at han glæder sig til sit nordamerikanske eventyr.

– NHL har altid været en drøm for mig, og jeg har arbejdet hårdt for at kunne indfri den. Så når jeg nu har fået chancen for at spille i verdens bedste ishockeyliga, så kunne jeg ikke lade den passere, siger Kristian Näkyvä.

Kristian Näkyvä, som aldrig er blevet draftet af en NHL-klub, vandt Champions Hockey League med Luleå i denne sæson.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.