Danske stortalenter inde i VM-varmen

De danske stortalenter Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand, som begge ser ud til at skulle spille i NHL i næste sæson, er stadig i spil til en plads på det danske landshold ved årets VM i Tjekkiet.

Nikolaj Ehlers røg tirsdag ud af QMJHL-slutspillet sammen med Halifax Mooseheads. Han støder onsdag til Winnipeg Jets’ NHL-trup, men det kan blive en kort fornøjelse, for taber Jets onsdag aften til Anaheim Ducks, bliver holdet sendt på sommerferie. Dermed kan Nikolaj Ehlers være fri til at spille VM for Danmark.

Oliver Bjorkstrand og Portland Winterhawks er stadig med i slutspillet i WHL. Det kan klubben være et stykke tid endnu, men skulle Bjorkstrand nå at blive ledig mens Danmark spiller VM, kan den tidligere Herning-spiller blive en del af den danske trup.

Danmarks landstræner Janne Karlsson har tidligere sagt, at Ehlers og Bjorkstrand ikke ville blive udtaget til VM, hvis ikke han havde set dem spille i landsholdets træningskampe op til VM-turneringen, som begynder 1. maj. Nu ser situationen imidlertid ud til at have ændret sig.

– Man har et standpunkt, til man tager et nyt. Både Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand har spillet sig til NHL-kontrakter. De har gjort en stor forskel på deres juniorhold i denne sæson. Vi så, hvor gode de var ved U20-VM. Så kan de nok også bruges på vores landshold, siger landsholdets general manager Kim Pedersen til Ritzau.

To af danskerne, som til daglig spiller i Nordamerika, er allerede klar til at tilslutte sig landsholdstruppen. Det er back-brødrene Oliver og Markus Lauridsen, som ikke er bundet af slutspil.

Mikkel Bødker er skadet og kommer ikke med til VM, mens Jannik Hansen, Nicklas Jensen, Peter Regin, Frans Nielsen, Lars Eller og Frederik Andersen endnu kan nå at blive VM-aktuelle. Regin, Eller og Andersens VM-chancer ser dog ud til at være minimale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.