Danmark tæt på kvartfinale ved U20-VM efter straffeslagssejr

Det danske U20-landshold formåede tirsdag at hente point for tredje gang i fire kampe ved U20-VM i Canada. Det skete, da danskerne slog Schweiz med 4-3 efter straffeslag. De unge løver er nu tæt på en plads i kvartfinalen.

Danmark er med de to point snublende nær en plads i kvartfinalerne ved årets junior-VM. Danskerne skal nu sætte deres lid til, at Tjekkiet ikke vinder over Rusland, når de to hold mødes onsdag, samtidig med at Schweiz tager point mod Sverige.

Alle andre udfald vil nemlig sikre de rød-hvide talenter en kvartfinaleplads, hvor modstanderen meget vel kan blive værterne fra Canada eller USA, som også er blandt guldfavoritterne i turneringen.

Danskerne sikrede sig de livsvigtige point i skæbnekampen mod Schweiz efter endnu en superkamp i målet af Herning-spilleren George Sørensen, som reddede 42 af schweizernes 45 skud. Godt midtvejs i første periode bragte Schweiz sig foran med to mål på et minut og seks sekunder. Scoringerne blev sat ind af Kris Schmidli og stortalentet Kevin Fiala.

Oliver Bjorkstrand fik reduceret for Danmark med to minutter tilbage af første periode efter oplæg fra kædekammeraterne Nikolaj Ehlers og Mads Eller, og i begyndelsen af anden periode udlignede Anders Krogsgaard til 2-2 i powerplay. Schweizerne bragte sig dog foran igen kort efter, men en ny dansk powerplayscoring sørgede for 3-3 efter en målrig start på midterperioden. 3-3-målet blev sat ind af Mikkel Aagaard.

Der blev ikke scoret i tredje periode, og heller ikke i overtiden blev kampen afgjort. Derfor måtte der straffeslag til, og her viste danskerne sig stærkest. Nikolaj Ehlers og Oliver Bjorkstrand scorede på deres forsøg, mens kun Timo Meier fik passeret George Sørensen. Dermed var Danmarks første sejr nogensinde ved et U20-VM i ishockey en realitet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.