Danmark tabte til overmagten

Det danske landshold fightede heroisk i kvartfinalen ved U20-VM, men mødte ganske enkelt et canadiske klassehold, som spillede sig videre til semifinalen med en 8-0-sejr over de danske løver.

Canada pressede på allerede fra første faceoff, men danskerne overlevede stormløbet fra værterne, som blev holdt fra scoring i den første halvdel af første periode. Efter 10 et halvt minuts spil satte stortalentet Connor McDavid fart på og rundede det danske mål for efterfølgende at finde Curtis Lazar, som bragte canadierne foran.

Fire et halvt minut senere øgede Sam Reinhart til 2-0, og i anden periode satte Canada for alvor trumf på. Canadierne vandt skudstatistikken med hele 19-3 i midterperioden, og værterne fik i tre omgange pucken forbi George Sørensen i det danske mål.

Lawson Crouse, Connor McDavid og Curtis Lazar scorede de canadiske mål i anden periode. Tidligt i tredje periode fortsatte Nick Paul det canadiske show, som kulminerede fem minutter inde i perioden, hvor Canada fuldstændig overlegent scorede til 7-0.

Målet blev sat ind af Brayden Point efter et forrygende oplæg, hvor Lazar fandt McDavid bag om ryggen, hvorefter McDavid med en ny, knivskarp baghåndspasning satte Point op til scoring. Thomas Lillie afløste kort herefter George Sørensen i det danske mål, og 54 sekunder før tid måtte Växjö-målmanden se sig passeret af Nick Ritchie, som scorede til slutresultatet 8-0 i powerplay.

Kvartfinalen blev dermed endestationen for det danske U20-landshold, som siden anden juledag har skrevet historie i Canada. Canadierne møder i semifinalen Slovakiet, som slog naboerne fra Tjekkiet i kvartfinalen. Den anden semifinale står mellem Rusland og Sverige.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.