Danmark fik blå-gule bank

Det lykkedes ikke de danske talenter at overraske igen på andendagen af U20-VM i Canada, hvor Danmark var oppe imod Sverige, som er en af turneringens favoritter. Danskerne tabte det skandinaviske møde med 5-1.

De danske spillere drømte formentlig om at levere en ny overraskelse mod svenskerne efter at have tvunget Rusland ud i straffeslag i fredagens åbningskamp. Den drøm knækkede Sverige dog allerede i første periode, som svenskerne vandt med 3-0, selvom de danske talenter egentlig var fint med.

Svenskerne slog resolut til, når de fik chancen, og de blå-gule mål blev scoret på ni skud mod George Sørensen i det danske mål. Lucas Wallmark, Anton Blidh og William Nylander kom på måltavlen for Sverige i løbet af de første 20 minutter.

Før anden periode valgte danskerne at skifte målmand. Thomas Lillie kom ind, og allerede efter 13 sekunders spil kunne han hente pucken ud af nettet. Her bragte Jacob de la Rose svenskerne foran med 4-0, men kort efter reducerede Nick Olesen fra den danske tredjekæde til 4-1.

Backen Sebastian Aho scorede kampens sidste mål syv et halvt minut inde i midterperioden. Thomas Lillie gjorde en fin figur i det danske mål og reddede 33 af de 35 skud han i alt blev præsenteret for, så dermed slap Danmark fra opgøret med et hæderligt nederlag. Sidst de to hold mødtes ved U20-VM vandt Sverige med hele 10-1, så danskerne har taget et solidt skridt opad siden da.

Den næste opgave for Danmark er mandagens kamp mod Tjekkiet. Det kan blive en nøglekamp for begge mandskaber, for begge mandskaber, da taberen risikerer at ende i den afgørende kamp om at undgå nedrykning fra A-gruppen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.