Columbus henter Stanley Cup-vinder i kæmpetrade

Chicago Blackhawks har tradet den 22-årige forward Brandon Saad til Columbus Blue Jackets i bytte for blandt andre Artem Anisimov og Marko Dano.

I alt er syv spillere involveret i handlen, hvor Columbus giver de fire forwards Artem Anisimov, Jeremy Morin, Corey Tropp og Marko Dano, samt et fjerderundevalg i næste års draft for Brandon Saad, backen Michael Paliotta og forwarden Alex Broadhurst.

Brandon Saad spillede et fremragende slutspil for Chicago, hvor det som bekendt kulminerede med, at han og holdkammeraterne kunne løfte Stanley Cup-trofæet. Den 22-årige amerikaner ville dog blive restricted free agent, og Chicago kunne få svært ved at honorere venstrewingen for hans stærke spil, da klubben er presset af lønloftet.

Ifølge TSN’s Bob McKenzie krævede Brandon Saad en seks-årig kontrakt med en årsløn omkring $6,5 millioner, og det ville Blackhawks have svært ved at give ham. Andre klubber ville formentlig have sendt et offer sheet til Saad, og så risikerede Chicago at miste ham til gengæld for en bunke draftvalg.

Nu fortsætter den amerikanske wing karrieren hos Blue Jackets, som for alvor træder i karakter som slutspilsbejler efter handlen. Blackhawks får flere stærke spillere retur. Artem Anisimov kan udfylde rollen som klubbens nye andencenter, mens slovakiske Marko Dano er et stort forwardtalent, som sagtens kan blomstre i Chicago.

For Jeremy Morin er der tale om et glædeligt gensyn. Den 24-årige højrewing har tidligere spillet for Chicago. Han blev tradet fra Blackhawks til Blue Jackets tidligere i denne sæson, da svenske Tim Erixon røg den modsatte vej. Nu skal Morin forsøge at tilspille sig en større rolle på mesterholdet.

Saad-handlen betyder formentlig, at Chicago holder på den canadiske forwardprofil Patrick Sharp, som har været rygtet væk fra klubben, fordi Blackhawks ikke så ud til at have råd til både ham og Brandon Saad. Handlen kan desuden få betydning for danske Oliver Bjorkstrand, som nu ser ud til at have fået lidt kortere vej til spilletid i Columbus, fordi klubben har skilt sig af med tre stærke wings.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.