Chokskifte: Megatalent tager til Schweiz

Et opsigtsvækkende klubskifte har fredag fundet sted. Det amerikanske stortalent Auston Matthews har valgt at droppe nordamerikansk juniorhockey for i stedet at fortsætte karrieren i schweiziske ZSC Lions.

17-årige Matthews, som ifølge mange eksperter bliver valgt som den første spiller i næste års NHL-draft, har underskrevet en et-årig aftale med ZSC Lions fra Zürich. Det bekræfter den schweiziske klub på sin hjemmeside.

Auston Matthews, som har en mexicansk mor, har siden 2013 været en del af det amerikanske ishockeyforbunds udviklingshold. Han spillede i den forgangne sæson både U18- og U20-VM for USA, og særligt ved U18-VM var han meget iøjnefaldende med hele 15 point i syv kampe. USA vandt VM-guldet i turneringen, hvor Matthews blev topscorer og kåret til MVP.

Et skifte til schweizisk ishockey har i længere tid været på tale for centeren Matthews, som også er draftet af Everett Silvertips fra den canadiske juniorliga WHL, hvor blandt andre Oliver Bjorkstrand i de seneste sæsoner har gjort sig bemærket. Det amerikanske megatalent valgte altså i sidste ende at prøve lykken blandt seniorerne i Schweiz frem for at spille juniorhockey, som mange andre nordamerikanske ishockeytalenter vælger.

ZSC Lions vandt det schweiziske mesterskab i 2014 og 2012. Klubben har vundet otte gange i alt.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.