Chicago trader Sharp til Dallas

Efter næsten 10 sæsoner i Chicago Blackhawks skal den canadiske forward Patrick Sharp i den kommende sæson tørne ud for Dallas Stars. Det er en realitet, efter at Sharp fredag blev tradet.

Chicago Blackhawks har sendt 33-årige Patrick Sharp og det 23-årige amerikanske backtalent Stephen Johns til Dallas Stars. I bytte får mestrene den 31-årige canadiske back Trevor Daley, den 29-årige canadiske forward Ryan Garbutt.

– Vi synes, det var vigtigt at sikre os nogle spillere, som allerede er klar til at spille i NHL. Selvfølgelig er det svært at trade en etableret spiller som Patrick Sharp og en stærk ung spiller som Stephen Johns, der har en fin karriere foran sig, men vi følte, at vi ville fortsætte med at tilføre spillere, som kan bidrage til vores hold i næste sæson, siger Chicago Blackhawks’ general manager Stan Bowman.

Patrick Sharp har vundet Stanley Cup-trofæet tre gange med Chicago. I denne sæson bidrog han med 43 point i 68 grundspilskampe, samt 15 point i 23 slutspilskampe. Det har dog længe ligget i luftet, at Patrick Sharp kunne blive tradet, fordi han har et caphit på $5,9 millioner om året, hvilket presser Blackhawks i forhold til lønloftet.

Trevor Daley, som har lavet 231 point i 756 NHL-kampe for Dallas, har et caphit på $3,3 millioner om året, mens Ryan Garbutts caphit ligger på $1,8 millioner. Dermed sparer Chicago altså 800.000 dollars i forhold til lønloftet, men klubben mister så også Patrick Sharp, som er en noget større profil end Daley og Garbutt.

Chicago Blackhawks har nu næsten en million dollars at gøre med, før klubben når lønloftet, men det er ikke meget. Klubben forsøger nemlig at finde penge til at forlænge med svenske Marcus Krüger, som er restricted free agent, samt hans landsmand Johnny Oduya, som er unrestricted free agent. Derfor er det ikke sikkert, at mestrene er færdige med at handle endnu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.