BLOG: Hvem risikerer at købe katten i sækken?

Onsdag åbner årets free agent-marked i NHL, og så vil klubberne kredse om de interessante klubløse spillere som sultne gribbe. En af de spillere, som nok skal blive ombejlet, er Matt Beleskey, men hans kommende klub risikerer at købe katten i sækken.

27-årige Beleskey har spillet for Anaheim Ducks i hele sin NHL-karriere. Det er blevet til 329 kampe for ænderne i verdens bedste ishockeyliga, og i de seneste to sæsoner har canadieren løftet sit spil. Han er gået fra at være en af marginalspillerne på Ducks-holdet til at være en af ændernes vigtigste breddespillere.

Det hele har klikket perfekt for Matt Beleskey i denne sæson. Med 22 mål i 65 grundspilskampe og otte mål i 16 slutspilskampe har den canadiske wing vist et niveau, der nok ikke rigtig var andre end hans forældre, der troede, han indeholdte. Nu løber Beleskeys aftale med Anaheim ud, og så skal han kvitteres for sin flotte sæson.

Det bliver Matt Beleskey uden tvivl. I denne sæson har Ducks betalt ham $1,4 millioner for hans ydelser. Det har været en rigtig god forretning for ænderne, men når free agent-markedet åbner onsdag, får Beleskey serveretten. Canadieren vil være ombejlet, fordi han har vist sig som den spillertype, alle klubber er helt sikre på, de mangler for at spille med om Stanley Cup-trofæet. Det skal han nok blive betalt for.

Matt Beleskey kommer sandsynligvis til at tredoble sin løn. Hvis ikke hans næste årsløn ender omkring de $4 millioner eller derover skal han i hvert fald skifte agent, for selv i en liga, hvor alle klubber skæver til lønloftet, bør Beleskey kunne få forhandlet sin løn op i dette leje.

Så langt, så godt. Matt Beleskey kommer ikke til at gå arbejdsløs ret længe, og han skal nok få råd til en større bil og et sommerhus ved stranden, hvis det er det, han ønsker sig. Spørgsmålet er så bare, om den klub, der løber med hans underskrift, også gør en god handel?

For ja, Beleskey har været fremragende i denne – ligesom mange andre spillere på Anaheims hold – men der er vel ingen garanti for, at han kan spille lige godt i næste sæson, og sæsonen derefter og sæsonen efter det. Han kan meget vel gøre det, for der er ikke nødvendigvis noget, der tyder på, at Beleskey bare er en døgnflue. Han har bare heller ikke bevist det modsatte.

Derfor er det lidt af et sats at kaste millioner af dollars efter canadieren. Dave Bolland og David Clarkson er to eksempler på spillere, der scorede store kontrakter på baggrund af hypen omkring dem, og så efterfølgende har haft svært ved at betale tilbage med samme værdi på isen, som de fik ind på bankbogen.

Bolland og Clarkson er måske også eksempler, som nogle klubber vil drage ind i forhandlingerne, når de sidder over for Matt Beleskey på onsdag. Det kommer dog ikke til at ændre på, at Ducks-forwarden nok skal score en stor kontrakt. Spørgsmålet er så bare, hvilken klub der er villig til at satse, og som tør risikere at købe katten i sækken for flere millioner dollars om året?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.