BLOG: Frederik Andersen degraderet til andenmålmand?

Frederik Andersens NHL-karriere har indtil videre været lidt af et eventyr. Den store danske ælling har hersket i Anaheims andegård i det meste af sæsonen, men på vej ind i sæsonens afgørende fase er der måske ugler i mosen.

Selvom 25-årige Andersen har opfyldt de fleste af Anaheims forventninger til ham i denne sæson, så risikerer han at være blevet degraderet til andenmålmand. Dermed må Frederik Andersen – trods solidt spil mellem stolperne i størstedelen af grundspillet – måske se det meste af slutspillet fra Ducks’ udskiftningsboks.

Men hov, hvor kom den – med rød-hvide briller – triste udsigt nu fra?

Det korte svar er Norfolk Admirals. Her har det 21-årige amerikanske stortalent John Gibson storspillet i målet i denne sæson, og da Frederik Andersen i begyndelsen af februar fik et mål ned over sig, og måtte se til udefra i nogle uger på grund af en nakkeskade, pakkede Gibson sit stærke spil i kufferten og tog det med sig til Anaheim.

John Gibson spillede 10 kampe for Anaheim, mens Frederik Andersen sad ude. Han vandt seks af dem, og stod med en gennemsnitlig redningsprocent på 89,67. Fornuftige tal, når man ser bort fra et par kampe, hvor Ducks faldt sammen, men ikke noget Frederik Andersen ikke kan matche.

Frederik Andersen har spillet tre kampe siden sit comeback – en god, en dårlig og en på det jævne. I Anaheims seneste tre kampe har han måttet se sig henvist til en backuprolle, og her har Gibson spillet to rigtig stærke kampe og en skidt kamp mod Calgary.

Kampen mod Calgary var den første af de tre kampe, og Ducks har altså vist John Gibson tillid efter kampen mod canadierne, hvor Anaheim og Gibson lukkede hele seks mål ind. Den tillid kan blive et problem for Frederik Andersen.

Så længe Anaheim bliver ved med at satse på Gibson, får Andersen ikke chancen for at vise sit værd. Slutspillet nærmer sig, og hvis John Gibson fortsætter med at være holdets foretrukne starter i den resterende del af grundspillet, så er han det sandsynligvis også, når slutspillet begynder.

Derfor skal alarmklokkerne måske begynde at ringe for Frederik Andersen. Han kan ikke gøre ret meget for at ændre sin situation – udover selvfølgelig at slå til, når Anaheim giver ham chancen. Men det skal han så også gøre. At Frederik Andersen har vundet 30 af sine 47 kampe i denne sæson tæller ikke ret meget lige nu – og i hvert fald slet ikke i slutspillet.

Her er det én kamp ad gangen, og i øjeblikket er Gibson den varme mand mellem stolperne. Han har vundet fem af sine seneste seks kampe og stået med en redningsprocent på 97 eller derover i tre af dem. Ducks kan lide, hvad de ser fra amerikaneren lige nu, og det er et problem for Frederik Andersen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.