BLOG: Disse fem hold handlede bedst

NHL’s trade-deadline blev passeret mandag aften. Dermed er det tid til at gøre status over, hvilke hold der har gjort de bedste handler. Slapshot.dk giver dig her et bud på de fem hold, der handlede smartest.

1. ANAHEIM DUCKS
Ducks havde nogle huller, som skulle fyldes ud, hvis holdet skal spille med om Stanley Cup-titlen. Samtidig havde ænderne en række spillere i klubben, som ikke ville kunne spille en rolle i NHL.

Anaheim formåede at styrke defensiven og tilføre mere fart til holdet, og de gjorde det uden at afgive nøglespillere. Ind kom backerne James Wisniewski, Simon Despres og Korbinian Holzer, samt forwardtrioen Jiri Sekac, Michael Sgarbossa og Tomas Fleischmann.

Ducks sagde farvel til backerne Ben Lovejoy og Eric Brewer, og de fire forwards Rene Bourque, Devante Smith-Pelly, William Karlsson og Dany Heatley. Smith-Pelly og Karlsson ville måske kunne spille en rolle på ændernes hold i fremtiden, men de øvrige spillere var blevet marginaliseret i klubben, og derfor er det stærkt arbejde at slippe af med dem.

Anaheim fik et tredje- og et syvenderundes draftvalg ind, mens klubben afgav et anden-, et tredje- og et femterundevalg. Det er godt købmandskab, og Ducks er en stærkere Stanley Cup-bejler nu, end holdet var for få dage siden.

2. ARIZONA COYOTES
Denne sæson er forbi for Arizona. Nu handler det om fremtiden for prærieulvene, og det viste holdet også omkring trade-deadline. Alle de brikker, der kunne flyttes, blev flyttet. Keith Yandle, Antoine Vermette og Zbynek Michalek blev skudt afsted sammen med marginalbacken Chris Summers og to lave draftvalg.

Ind fik Coyotes de unge backer John Moore og Klas Dahlbeck, centertalentet Maxim Letunov og det store forwardtalent Anthony Duclair, samt to førsterundevalg og et andenrundevalg. Dermed har Arizona hentet nogle meget vigtige brikker til den genopbygning, der skal intensiveres.

Coyotes har vist rettidig omhu og handlet til den bedst mulige pris. Havde holdet ventet til sommer med at skyde Keith Yandle afsted ville prisen nok have været noget lavere, og i og med, at Coyotes ikke kommer i slutspillet i år, var der ingen grund til at vente.

Prærieulvene bliver aldrig det mest sexede hold i NHL, og klubben får svært ved at lande de største fisk på free agent-markedet, men nu har man flere høje draftvalg og rettighederne til nogle spillere, som måske kan udvikle sig til NHL-profiler. Hvis klubben udnytter mulighederne rigtigt, ligger Coyotes ikke i den tunge ende af tabellen, når vi kigger tre til fem år ud i fremtiden.

3. MINNESOTA WILD
Minnesota er måske gået lidt under radaren omkring trade-deadline, men holdet har foretaget nogle handler, som kan vise sig at være rigtig, rigtig gode. Skuer vi lidt tilbage, så hentede klubben midt i januar den store målmand Devan Dubnyk. Han har allerede vist sig at være en god investering.

Tættere på deadline har man styrket bredden på holdet både offensivt og defensivt. De to forwards Sean Bergenheim og Chris Stewart er kommet til klubben sammen med backen Jordan Leopold. Wild har ikke hentet et stort navn, som på papiret gør klubben til et stærkere slutspilshold, men klubben han have handlet klogt.

Jeg tænker umiddelbart, at Wild har handlet lidt “Los Angeles Kings-agtigt”. Klubben har fundet nogle spillere, som var til at komme i nærheden af uden at skulle betale overpris, og der er tale om nogle typer, som passer godt til den måde, der skal spilles ishockey på i slutspillet.

Minnesota kommer nok ikke til at vinde Stanley Cup-trofæet i år, fordi holdets største profiler måske ikke er gode nok, men at tilføje Leopold, Stewart og Bergenheim til truppen minder lidt om noget Kings har gjort, når de har hentet folk som Robyn Regehr, Jeff Carter og Dustin Penner.

4. PHILADELPHIA FLYERS
Hvordan handler man ved deadline, hvis man gerne vil sikre fremtiden og samtidig holde liv i det slutspilshåb, som stadig eksisterer? Svaret på det gav Philadelphia Flyers ved årets trade-deadline.

Flyers er seks point fra en slutspilsplads, og får dermed svært ved at klemme sig med i de fine selskab. Derfor valgte klubben at se lidt ud i fremtiden og sige farvel til to backer. Kimmo Timonen blev sendt til Chicago Blackhawks, mens Braydon Coburn blev tradet til Tampa Bay Lightning.

Timonen har ikke spillet for Flyers i denne sæson. Han gjorde comeback for Chicago mandag aften efter sin lange skadespause. Den finske back er 39 år og ventes at indstille sin karriere til sommer. Blackhawks har været på jagt efter en eller anden forstærkning til defensiven, og det udnyttede Flyers til at sikre sig et andenrundevalg og et fjerderundevalg, som i bedste fald kan blive til et andenrundevalg afhængig af, hvordan Chicago klarer sig i slutspillet.

Det er stærkt handlet af Flyers, som potentielt kan sikre sig to rigtig gode talenter for Timonen, som ikke havde nogen fremtid i klubben.

Braydon Coburn var ikke nogen populær mand blandt Philadelphias fans. Han er en defensiv klippe, men har det svært i spillet med pucken. Tampa Bay kunne bruge hans kvaliteter, og Flyers tog sig fint betalt. Et førsterundevalg, et tredjerundevalg og backen Radko Gudas var prisen for Coburn.

Flyers har flere backtalenter på vej i systemet, som kan erstatte Coburn. På en god dag ville danske Oliver Lauridsen kunne bidrage med noget af det samme som Braydon Coburn, og derfor er det en fin pris Pennsylvania-klubben har fået for den 30-årige canadier.

Philadelphia slipper af med Braydon Coburns caphit, som næste år ville ligge på $4 millioner, og får dermed muligheden for eksempelvis at forlænge med Michael Del Zotto. Skulle Flyers have været placeret længere oppe på listen, skulle klubben være sluppet af med dyre drenge som Vinny Lecavalier og Andrew MacDonald.

5. DETROIT RED WINGS
Ollekollet i Detroit fik to nye beboere omkring deadline. Marek Zidlicky og Erik Cole blev hentet klubben, som har klaret sig over forventning i denne sæson. Nu ser Detroit ud til at have fået smag for et langt slutspilsridt, og dertil skal man bruge nogle erfarne herrer, som samtidig har nogle ishockeykvaliteter i sig endnu.

Marek Zidlicky spiller med højrefatning, og det kan være en af hovedårsagerne til, at det netop blev ham Red Wings hentede til backlinjen. Erik Cole er i gang med en af sine bedste sæsoner i flere år, og derfor er det helt naturligt, at en Stanley Cup-bejler henter ham.

36-årige Cole har tidligere vundet trofæet med Carolina Hurricanes, og nu skal han forsøge at gøre det med Detroit, som betaler en beskeden pris for deres rutinerede opgraderinger. Et par svenske talenter og et andenrundevalg er, hvad Red Wings ofrer, og det kan være en lav pris, hvis Zidlicky og Cole netop er brikkerne, der gør holdet endnu bedre, end det var i forvejen.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.