Andersen klar til sæsonstart: – Har ikke løftet mange tunge vægte

Foto: Dinur

Frederik Andersen er klar til at tage hul på en ny NHL-sæson. Danskeren er en af de målmænd, der spiller allerflest minutter i løbet af en sæson, og det har haft betydning for hans sommertræning.

– Jeg har arbejdet på min udholdenhed. Jeg har ikke gjort meget for at bygge muskler på, men har til gengæld sørget for, at min kerne er stærk. Jeg har ikke brugt meget tid på at løfte tunge vægte, siger Frederik Andersen i et interview, som The Canadian Press har gengivet.

Frederik Andersen har spillet 66 grundspilskampe i hver af de seneste to sæsoner, siden han skiftede til Toronto Maple Leafs fra Anaheim Ducks, og den store dansker er klar til at arbejde meget mellem stolperne igen i denne sæson.

– Jeg har meget hockey foran mig. Det handler om at vedligeholde kroppen, siger Frederik Andersen.

Forud for sæsonen er Frederik Andersen flere steder blevet rangeret som en af NHL’s ti bedste målmænd, og danskerens holdkammerater kunne ikke ønske sig nogen anden mand mellem stolperne.

– Han er så konkurrencedygtig uanset om det er træning eller kamp. Han er atletisk, og vi er glade for, at han stadig vogter målet for os. Han er en mur, siger den unge Toronto-stjerne Auston Matthews.

Maple Leafs har været i slutspillet i Andersens to første sæsoner i klubben.