Nyheder

Vegas Golden Knights har valgt spillere: Her er deres trup

NHL har fået sit 31. hold. Under expansion-draften i Las Vegas løftede byens nye ishockeyhold sløret for, hvilke spillere Vegas Golden Knights har valgt fra de 30 hidtidige NHL-klubber.

NHL har fået sit 31. hold. Under expansion-draften i Las Vegas løftede byens nye ishockeyhold sløret for, hvilke spillere Vegas Golden Knights har valgt fra de 30 hidtidige NHL-klubber.

Vegas Golden Knights har i de seneste dage lavet en række handler på deres vej mod at sammensætte en trup. Torsdag bliver en række trades formentlig offentliggjort, men under onsdagens kombinerede NHL Awards- og NHL Expansion Draft-show i Las Vegas fortalte klubbens general manager George McPhee og ejer Bill Foley i fællesskab, hvem der i første omgang kan kalde sig Vegas-spillere.

Nogle af dem bliver måske handlet videre i den kommende tid og kommer således ikke til at spille for den nye NHL-klub, mens andre bliver en del af fundamentet på det første store sportshold i Las Vegas nogensinde.

Vegas Golden Knights har valgt følgende spillere i expansion-draften:

Clayton Stoner (D) – Anaheim Ducks
Vegas tager rutinerede Clayton Stoner og får backen Shea Theodore med i købet. Anaheim har valgt at trade det 21-årige backtalent for at undgå at miste Sami Vatanen og Josh Manson.

Teemu Pulkkinen (RW) – Arizona Coyotes
Den 25-årige forward får måske chancen for et NHL-gennembrud i Las Vegas. Han står indtil videre noteret for 83 kampe og 22 point i verdens bedste ishockeyliga.

Colin Miller (D) – Boston Bruins
Den stærke back er et fint valg af Vegas. Enten kan de selv udnytte den 24-årige canadiers evner og ellers er han formentlig en værdifuld spiller at trade videre.

William Carrier (LW/RW) – Buffalo Sabres
Vegas valgte den 22-årige canadiske forward og fik samtidig et sjetterundevalg i 2017-draften fra Buffalo.

Deryk Engelland (D) – Calgary Flames
Fra Calgary nappede Vegas den 35-årige canadiske back Deryk Engelland, som tidligere har spillet for ECHL-klubben Las Vegas Wranglers og uden tvivl bliver en fanfavorit i den nye NHL-klub.

Connor Brickley (C/W) – Carolina Hurricanes
Det blev den 25-årige amerikanske forward og et femterundevalg i årets draft, Vegas fik ud af Carolina.

Trevor van Riemsdyk (D) – Chicago Blackhawks
Vegas satsede stort på backsiden og fandt endnu en defensiv brik i 25-årige Trevor van Riemsdyk, som har været fast mand på Chicagos hold i de seneste to sæsoner.

Calvin Pickard (G) – Colorado Avalanche
Den 25-årige målmand, som var Canadas førstevalg i målet ved årets VM, bliver en del af målmandskorpset i Vegas.

William Karlsson (C) – Columbus Blue Jackets
Den nykårede verdensmester skal til Las Vegas, som også tager David Clarksons kontrakt og bliver kompenseret med et førsterundevalg i 2017 og et andenrundevalg i 2019.

Cody Eakin (C) – Dallas Stars
26-årig canadisk center, som har lavet 154 point i 379 NHL-kampe.

Tomas Nosek (LW/C) – Detroit Red Wings
Vegas valgte den 24-årige tjekkiske forward fra et Detroit-hold, som ikke ligefrem var fyldt med stærke navne. Tomas Nosek er aldrig blevet draftet og har kun spillet 17 NHL-kampe.

Griffin Reinhart (D) – Edmonton Oilers
23-årige Reinhart blev valgt som nummer fire overall i 2012-draften af New York Islanders, men han har endnu ikke udfoldet talentet. I denne sæson var en enkelt slutspilskamp alt han fik i NHL-regi for Edmonton.

Jonathan Marchessault (RW/LW) – Florida Panthers
Vegas valgte den 26-årige canadier Jonathan Marchessault, som brød igennem med 51 point i 75 kampe i den forgangne sæson og har også fået forwarden Reilly Smith med i handlen. Vegas sender til gengæld et fjerderundevalg i næste års draft til Florida.

Brayden McNabb (D) – Los Angeles Kings
Det blev backen Brayden McNabb, som Vegas valgte fra Los Angeles. 26-årige McNabb var til stede under showet i Las Vegas og ser således ud til at være en af de spillere, der skal være en af profilerne på holdet.

Erik Haula (C) – Minnesota Wild
Finnen har gjort en rigtig fin figur i Minnesota-trøjen i de seneste år. Wild valgte at give afkald på ham i stedet for at lade en stærk back forlade klubben og har givet Vegas forwardtalentet Alex Tuch. Minnesota får et tredjerundevalg i 2017 eller 2018.

Alexei Emelin (D) – Montreal Canadiens
Den 31-årige russer har i de seneste seks sæsoner været en god defensiv brik for Montreal, og Vegas har været interesserede i at overtage ham trods et caphit på $4,1 millioner frem til næste sommer.

James Neal (RW) – Nashville Predators
Stanley Cup-finalisterne mistede den 29-årige canadier, som har potentiale til at blive en af de helt store profiler på Vegas’ hold, hvis ikke Golden Knights veksler ham til noget andet. Neal har lavet 451 point i 632 NHL-kampe.

Jon Merrill (D) – New Jersey Devils
Den 25-årige amerikaner er en ganske solid back, som enten kan blive en vigtig spiller for Golden Knights eller en mand, der kan trades videre senere.

Jean-Francois Berube (G) – New York Islanders
Vegas sikrede sig målmanden Jean-Francois Berube og tog hviderussiske Mikhail Grabovski, som er skadet på ubestemt tid, og backen Jake Bischoff med, efter at Islanders belønnede den nye NHL-klub med et førsterundevalg i årets draft og et andenrundevalg i 2019-draften. Vegas kunne have valgt spillere som Josh Bailey og Brock Nelson, men Islanders fik altså tradet sig til at beholde dem.

Oscar Lindberg (C) – New York Rangers
Den 25-årige svensker skal en tur til Las Vegas efter 134 kampe i Rangers-trøjen.

Marc Methot (D) – Ottawa Senators
Canadieren havde en afgørende rolle for Ottawa i klubbens flotte slutspilsridt, og hans afsked med klubben betyder, at Erik Karlsson skal have en ny backkollega.

Pierre-Edouard Bellemare (W/C) – Philadelphia Flyers
Franske Pierre-Edouard Bellemare er en dygtig rollespiller, og den 32-årige forward kan blive en ganske værdifuld mand for Golden Knights.

Marc-Andre Fleury (G) – Pittsburgh Penguins
Den tredobbelte Stanley Cup-vinder bliver Vegas’ førstevalg i målet og nok også klubbens ansigt ud ad til i de kommende år. Der blev i hvert fald jublet i Las Vegas, da Golden Knights’ ejer Bill Foley sagde canadierens navn og igen, da Fleury indtog scenen iført en Golden Knights-trøje. Vegas får et andenrundevalg i 2020 med.

David Schlemko (D) – San Jose Sharks
Vegas Golden Knights valgte den 30-årige back David Schlemko fra San Jose Sharks, der således fik lov at beholde Mikkel Bødker.

David Perron (LW/RW) – St. Louis Blues
29-årige Perrons andet ophold i St. Louis sluttede allerede efter en enkelt sæson, hvor den canadiske powerforward noterede sig for 46 point i 82 kampe for klubben.

Jason Garrison (D) – Tampa Bay Lightning
Vegas endte med at tage den rutinerede back Jason Garrison og fik rettighederne til den 24-årige KHL-forward Nikita Gusev samt et andenrundevalg 2017-draften og et fjerderundevalg i næste års draft for at gøre det.

Brendan Leipsic (LW/C) – Toronto Maple Leafs
Maple Leafs mister Leipsic, som har været en stærk spiller i AHL. Den lille canadier skal nu forsøge at få sit NHL-gennembrud i Golden Knights-uniformen.

Luca Sbisa (D) – Vancouver Canucks
Schweizeren var den bedste Vancouver-spiller, Vegas kunne vælge, og valget faldt da også på den 27-årige back, som indtil videre har spillet 465 NHL-kampe.

Nate Schmidt (D) – Washington Capitals
Den 25-årige amerikaner var ikke det største navn på Washingtons mandskab – og det er han heller ikke i Vegas – men Nate Schmidt er en stærk og solid back, som kan blive en god breddespiller for den nye NHL-klub.

Chris Thorburn (RW/LW) – Winnipeg Jets
Dybdespilleren Thorburn, som er kendt for sin kontante spillestil og sin arbejdsiver, skal også en tur til Las Vegas. Golden Knights valgte den 34-årige forward fra Jets, som også har handlet med George McPhee for at undgå, at han tog en af klubbens stærkere spillere. Detaljerne i det trade bliver offentliggjort senere.

Share Button
Hjem