Nyheder

Tidligere NHL-stjerne stopper karrieren – og indleder en ny

Karrieren på isen er forbi for den tidligere NHL-stjerne Alexander Semin. Russeren har i en alder af 33 år valgt at lægge skøjterne på hylden for i stedet at tage hul på et nyt kapitel i sit liv.

Karrieren på isen er forbi for den tidligere NHL-stjerne Alexander Semin. Russeren har i en alder af 33 år valgt at lægge skøjterne på hylden for i stedet at tage hul på et nyt kapitel i sit liv.

Washington Capitals-fanbloggen NoVa Caps fortæller, at Alexander Semin har søgt ind på Siberian Federal University, hvor han skal læse metallurgi. Et fag, hvor man ifølge Wikipedia undersøger fysiske og kemiske egenskaber hos metalliske grundstoffer og deres blandinger, der kaldes legeringer.

Det russiske universitet har præsenteret sin nye studerende på Instagram, hvor de kækt påpeger, at de har hentet forstærkninger til universitets ishockeyhold.

Alexander Semin lægger således en lang og begivenhedsrig ishockeykarriere, som bød på både op- og nedture, bag sig. Washington Capitals valgte den russiske wing i første runde af NHL-draften i 2002, og året efter fik Semin debut for klubben.

Det blev til syv sæsoner i den amerikanske hovedstadsklub, hvor Semins karriere toppede i 2009/10-sæsonen. Her scorede han hele 40 mål i NHL-grundspillet og blev noteret for 84 point.

I 2012 blev Alexander Semins lønkrav for høje for Capitals, og han forlod derfor klubben til fordel for Carolina Hurricanes. Her spillede han en stærk debutsæson og sikrede sig en fem-årig kontraktforlængelse med en årsløn på $7 millioner.

Successen blev dog ikke fulgt op, og i 2015 valgte Hurricanes at ophæve kontrakten. Alexander Semin skiftede til Montreal Canadiens, men slog heller ikke til her, og derfor gik turen hjem til Rusland og KHL. Semin spillede halvanden sæson i Metallurg Magnitogorsk og blev mester med klubben i 2016.

KHL-klubben forlængede ikke med Semin, da kontrakten udløb denne sommer, og i stedet for at jagte en ny klub har den tidligere NHL-profil altså valgte at skifte karrierespor. Nu kalder studiebøgerne snart.

Share Button
Hjem