Nyheder

Setkov tiltrak stor opmærksomhed på Red Wings-camp

Det var en for de fleste ukendt dansker, der troppede op og snørede skøjterne, da Detroit Red Wings holdt development camp fra 7. til 11. juli.

Det var en for de fleste ukendt dansker, der troppede op og snørede skøjterne, da Detroit Red Wings holdt development camp fra 7. til 11. juli.

Opmærksomheden var dog stor omkring den 198 centimeter høje Malte Setkov, som Detroit ganske overraskende valgte i fjerde runde af årets NHL-draft. Traditionsklubben håber nemlig, at den 18-årige dansker kan være en usleben backdiamant.

– Vi ved, at han er en stor fyr, der ser ud som om, at han er omkring 12 år gammel. Du kan se, at han mangler styrke, han har brug for tid og han har brug for at spille ishockey på et højere niveau, men du glæder dig over at se, hvor det kan ende, siger Tyler Wright, som er en af Red Wings’ ledende talentspejdere, i en længere artikel om den unge dansker.

Malte Setkov siger, at han har fået meget ud af at være med på Red Wings’ development camp sammen med klubbens andre talenter. Han føler også, at han har fået vist, hvilken spillertype han er.

– Jeg er en tovejsback. Jeg spiller i begge ender af isen og elsker det offensive spil såvel som det defensive. Jeg kan også godt lide at spille powerplay, siger Malte Setkov.

18-årige Setkov ser ud til at få en ret stor rolle på Malmö Redhawks’ U20-hold i den kommende sæson. Selvom han fortsat har brug for at forbedre sig på en række punkter og lære at udnytte sin imponerende fysik, så behøver vejen til NHL ikke at være uendeligt lang.

– Hvis de er modnet fysisk og mentalt klar til det, så mener jeg, at vi skal udsætte dem for det, siger Tyler Wright om muligheden for at teste de unge Red Wings-talenter som Malte Setkov på NHL-niveau.

Share Button
Hjem