Draft

Sensation i NHL-draften: Dansk back valgt i fjerde runde

Årets NHL-draft bød på en kæmpe sensation, da Detroit Red Wings valgte danske Malte Setkov i fjerde runde som nummer 100 overall.

Årets NHL-draft bød på en kæmpe sensation, da Detroit Red Wings valgte danske Malte Setkov i fjerde runde som nummer 100 overall.

Siger navnet Malte Setkov dig noget? Måske ikke, men det er en ishockeyspiller, du helt sikkert kommer til at høre mere om i fremtiden. Detroit Red Wings valgte nemlig den 18-årige back i NHL-draften, og dermed blev han den 23. dansker i historien, der er blevet draftet af en NHL-klub.

Malte Setkov er en stor back, som oprindelig er fostret i Rødovres ungdomsafdeling. I 2014 rykkede han videre til Malmö, og her har han i de seneste år været en del af Malmö Redhawks’ respektive ungdomshold.

Nu kan Malte Setkov også kalde sig NHL-prospect, efter at han ganske sensationelt blev valgt allerede i fjerde runde af draften. På forhånd var han ikke rangeret på diverse draftranglister, men Red Wings’ talentspejdere har altså spottet danskeren.

I Detroit kan Malte Setkov blive holdkammerat med landsmanden Frans Nielsen.

Setkov er den anden dansker, der er blevet valgt i 2017-draften, efter at Vegas Golden Knights i begyndelsen af tredje runde tog Jonas Røndbjerg.

Share Button
Hjem