Nyheder

Pittsburgh sejrede i vanvittig første finale – 12 skud, fem mål

At Pittsburgh vandt 5-3 i nattens første finale om Stanley Cup var der sådan set ikke noget sensationelt i. Men måden, favoritterne gjorde det på, var helt vild.

At Pittsburgh vandt 5-3 i nattens første finale om Stanley Cup var der sådan set ikke noget sensationelt i. Men måden, favoritterne gjorde det på, var helt vild.

Pittsburgh førte 3-0 efter en glimrende første periode, men i HELE anden periode havde de forsvarende mestre ikke et eneste skud på mål.

Nashville arbejdede sig stenhårdt tilbage i kampen og udlignede fuldt fortjent til 3-3 ved Frederick Gaudreau med seks minutter igen – og Pittsburgh var fuldstændig kørt ud af banen, hvilket både træner Mike Sullivan og flere af holdets profiler indrømmede efter kampen.

Men – på det første Pittsburgh-skud på mål i 37 minutter og ni sekunder! lykkedes det for Jake Guentzel at sætte 4-3-scoringen og dermed afgøre matchen for hjemmeholdet, der afsluttede med en scoring i tomt bur.

Helt skørt, for Penguins drog fordel af, at den ellers brandvarme finske målmand Pekka Rinne hos Nashville havde sin måske værste nat i karrieren. Han reddede fire af 11 Penguins-skud og endte med en redningsprocent på 63.3.

Rinne har ellers været Nashvilles absolut bedste spillere gennem hele slutspillet, men i nat var den finske målmand altså hullet som en si, når Pittsburgh endelig angreb. Paradoksalt forløb på kampen, når man inden serien talte om, at det var Pittsburghs stærke offensiv mod Nashvilles dygtige defensiv og målmand.

Her er Jake Guentzels afgørende scoring sent i kampen:

Share Button
Hjem