Nyheder

Penguins har matchbold efter storsejr

Så skete det. Endelig spillede Pittsburgh Penguins sig ud og brillerede i finaleserien om Stanley Cup. Og det gik i den grad ud over de kække opkomlinge fra Nashville, der blev sendt hjem til kamp seks med noget af en huskekage.

Så skete det. Endelig spillede Pittsburgh Penguins sig ud og brillerede i finaleserien om Stanley Cup. Og det gik i den grad ud over de kække opkomlinge fra Nashville, der blev sendt hjem til kamp seks med noget af en huskekage.

Pittsburgh vandt med hele 6-0 over Nashville, fører nu 3-2 i serien og viste en styrke på hjemmebane, som også må give kæmpe selvtillid frem mod en eventuelt kamp syv, hvis Nashville endnu engang kan vende tingene på hjemmebane natten mellem søndag og mandag.

Sidney Crosby leverede tre assister og Matt Murray i Pittsburgh-målet tog 24 skud, blankede modstanderne og fandt selvtilliden igen, i modsætning til Pekka Rinne, der må gruble gevaldigt over, hvordan han skal vinde en kamp i Pittsburgh.

Rinne blev taget ud efter første periode og erstattet af Juuse Saros. Rinne havde på det tidspunkt blot taget seks af ni skud.

Det var Justin Schultz, der indledte scoringen i powerplay allerede inden, der var gået to minutter. Og godt fem minutter senere havde Bryan Rust sat 2-0-målet, da han gled ind og smækkede en baghånd direkte op i nettaget.

Kort før første pause var Phil Kessel på spil, da han tog pucken med op i Predators-zonen, passede bagud til Malkin, der satte en firsttimer ind bag Rinne. Nøjagtig som i den første kamp i serien var Pittsburgh foran 3-0 efter 20 minutter.

I kamp et kom Nashville tilbage. Det lykkedes ikke i nat. Pittsburgh-maskinen var i omdrejninger. I allerhøjeste grad. Og hjemmeholdet lagde til med yderligere tre kasser i de midterste 20 minutter. Næsten ydmygende for gæsterne med scoringer af Conor Sheary, Phil Kessel og Ron Hainsey.

Der var slagsmål i tredje periode, hvor svenskerne Carl Hagelin og Viktor Arvidsson førte an, og Sidney Crosby fik i første periode taget sin egen lille hævn over kække PK Subban, som Crosby fik “knytnævet” ned i isen, mens en liggende Subban tilsyneladende holdt Crosby.

Verdens bedste spiller var i den grad i hopla i nattens kamp, hvor gæsterne virkelig havde svært ved at holde både ham, Malkin og Phil Kessel.

Det ser rigtig vanskeligt ud for Nashville, der virkelig skal have riv i skøjterne, hvis en kamp syv skal fremtvinges.

Pittsburgh er tilbage i førersædet.

Share Button
Hjem