Nyheder

Optakt: Penguins jagter anden Stanley Cup-titel på stribe

Det er blevet tid til årets Stanley Cup-finale. Mandag aften spilles den første kamp mellem Pittsburgh Penguins og Nashville Predators, og du får her en optakt til finaleserien.

Det er blevet tid til årets Stanley Cup-finale. Mandag aften spilles den første kamp mellem Pittsburgh Penguins og Nashville Predators, og du får her en optakt til finaleserien.

Pittsburgh Penguins skal forsøge at blive det første hold til at genvinde Stanley Cup-trofæet, siden Detroit Red Wings gjorde det i 1998. Pingvinerne formåede selv at vinde to år i træk for et kvart århundrede siden (1991 og 1992) og nu kan Sidney Crosby gentage det kunststykke, den nuværende holdejer Mario Lemieux dengang lavede som holdets kaptajn.

Pittsburgh står i årets Stanley Cup-finale over for Nashville Predators, som for første gang i klubbens historie har spillet sig frem til slutkampene om det eftertragtede trofæ. Predators skuffede igennem store dele af grundspillet, men har lavet det kunststykke, som efterhånden er blevet en nyklassiker i NHL: At halte sig igennem grundspillet for så at ramme formen perfekt og komme fra baghjul i slutspillet.

Finalemodstanderen Pittsburgh og sidste års finalister fra San Jose Sharks gjorde det begge delvist i fjor og Los Angeles Kings har også gjort det. Nu skal Nashville så forsøge at holde dampen oppe i endnu en serie og gøre arbejdet færdigt.

Nashville har et ungt hold uden den hele store slutspilsrutine. Det er unge folk som Filip Forsberg, Viktor Arvidsson og Colton Sissons, der skal løfte opgaven i offensiven, og så skal topbackerne P.K. Subban, Ryan Ellis, Roman Josi og Matthias Ekholm fortsætte med at producere. Topcenteren Ryan Johansen er ude for sæsonen og vil selvfølgelig være savnet.

Finske Pekka Rinne har gang i sin glanssæson i målet, hvor han har været et monster i slutspillet. Selv Sidney Crosby, Evgeni Malkin og Phil Kessel må inderst inde tvivle en smule på, at de kan få hul på det finske plankeværk i Predators-målet. Rinne bliver en nøglespiller i serien og Nashvilles bedste bud på en Conn Smythe-vinder.

En anden nøglespiller for Nashville: Mike Fisher. Den 36-årige center har endnu ikke lavet point i slutspillet, men han kan få æren af at forsøge at lukke ned for Crosby i finaleserien. Lykkes det, er point fra Fisher ikke vigtige. Et mål afværget er et mål tjent.

Pittsburghs offensive bredde er imponerende og et element, som nok gør dem til favoritter ved indgangen til finaleserien. De to topkæder laver – anført af Crosby og Malkin – mål på samlebånd og 40-årige Matt Cullen har gang i endnu et imponerende slutspil.

Matt Cullen er på sin vis Pittsburghs Mike Fisher. Han er den rutinerede klippe, som måske ikke leverer highlights på samlebånd, men som altid yder en helhjertet arbejdsindsats og kan score de “grimme”, men ekstremt vigtige mål.

Defensivt er Penguins solide uden at være sprudlende. Kris Letang havde løftet backlinjen markant, men han har været ude længe og træner Mike Sullivan har fundet veje at gå som ikke involverer den stærke canadier. Så længe Crosby og Malkin leverer som center-tandem er fraværet af Letang ikke noget samtaleemne.

I målet tog Marc-Andre Fleury en vigtig tørn, mens Matt Murray var ude. Nu er den unge canadier stærkt tilbage, og Penguins håber nok på, at Fleurys tid i klubben ender som bænkevarmer. Murray er førstevalg, og hvis Fleury skal i aktion igen, sker det, fordi Murray bliver skadet eller flopper. Det er der ikke plads til i en duel med Pekka Rinne.

Pittsburgh har hjemmebanefordelen i finaleserien og det kan sagtens blive afgørende. Det tegner til at blive en tæt affære mellem det offensivt stærke og slutspilsrutinerede Penguins-hold og det ærgerrige Nashville-hold, som i flere år har været en slutspilsoutsider, og nu har fået samlet brikkerne rigtigt.

Hold øje med Crosby, Malkin og Cullen for Pittsburgh og Forsberg, Fisher og Rinne for Nashville. Det kan meget vel bliver deres præstationer, som afgør serien.

Penguins vinder 4-3 (55-45)

Share Button
Hjem