Nyheder

Nikolaj Ehlers i stort interview: – Jeg er helt sikkert blevet pacet af min far

Nikolaj Ehlers fik i sidste sæson sit helt store gennembrud i NHL, og den 21-årige forwards fremtid i verdens bedste ishockeyliga tegner meget lys. Ehlers viste allerede tidligt, at han havde talent for spillet på isen, og det har forpligtet ham til at nå så langt som overhovedet muligt.

Nikolaj Ehlers fik i sidste sæson sit helt store gennembrud i NHL, og den 21-årige forwards fremtid i verdens bedste ishockeyliga tegner meget lys. Ehlers viste allerede tidligt, at han havde talent for spillet på isen, og det har forpligtet ham til at nå så langt som overhovedet muligt.

Sådan lyder det i et stort interview, som det nordjyske magasin Appetize har lavet med den danske Winnipeg Jets-spiller og hans far Heinz Ehlers. De to medlemmer af Ehlers-dynastiet har begge tilbragt sommeren hjemme i Nordjylland.

Nikolaj kom hjem med et NHL-sæson, som bød på 64 point i 82 kampe i bagagen, samt et VM, hvor den unge og lynhurtige wing lavede fire assists i syv kampe og for alvor viste, at han besidder et enormt talent. Et talent, som viste sig i en tidlig alder, og som far Heinz hurtigt spottede og forsøgte at folde ud.

– Jeg er helt sikkert blevet pacet af min far. Det kan også godt være, at nogen ting er blevet sagt på en hård måde, men det har aldrig været til et punkt, hvor jeg har siddet og grædt og haft det dårligt. Nogen gange har jeg tænkt, hold kæft han er en idiot. Men når jeg kigger tilbage, så har det ikke været for hårdt. Det har været lige tilpas. Det har hjulpet mig en hel masse. Jeg vidste jo godt, at min far ville mig det bedste, og hvis han bad mig rette noget, så gik jeg direkte ud og rettede det, siger Nikolaj Ehlers til Appetize.

51-årige Heinz Ehlers, som i sidste sæson overtog trænerposten i den schweiziske NLA-klub SCL Tigers, er ikke helt enig i sin søns ordvalg, men han erkender, at begyndte at forme Nikolajs spil meget tidligt.

– Jeg kan nu ikke lide ordet pace. Det har en negativ klang. Men der er ingen tvivl om, at jeg har forsøgt at styre ham i den rigtige retning, så han kunne få mest muligt ud af sit talent. Jeg så jo allerede talentet, da han var 3-4 år gammel, og det forpligter. Men nogle gange var jeg måske lidt for meget træner og for lidt far, når jeg så ham spille. Det vil jeg godt erkende, siger Heinz Ehlers.

Nikolaj Ehlers fik som 16-årig debut i den bedste schweiziske række. Siden søgte han mod canadisk juniorhockey for at udvikle sig yderligere på vejen mod NHL. I 2014 blev han draftet af Winnipeg Jets som nummer ni overall, og det er blevet til 102 point i de første 154 kampe for den canadiske klub.

– I dag er jeg utrolig glad for alt det, som min far har gjort for mig. Det betyder, at jeg kan udleve min drøm, siger Nikolaj Ehlers.

Læs hele interviewet med de to Ehlers’er HER.

Share Button
Hjem