Nyheder

Nashville udlignede med stensikker 4-1-sejr

Nashville Predators har udlignet Stanley Cup-finalen.

Nashville Predators har udlignet Stanley Cup-finalen.

Her til morgen dansk tid sluttede kamp fire i finaleserien med et mål i tomt bur godt tre minutter før tid. Svenske Filip Forsberg satte 4-1-scoringen og lukkede dermed matchen. Efter 5-1 for et par dage siden og den niende sejr i 10 hjemmekampe i slutspillet, drager serien nu tilbage til Pittsburgh, hvor den genoptages natten til fredag.

Vi har en bedst af tre-serie, og stillingen er altså nu 2-2 i kampe.

Kampen åbnede for alvor i første periode med to hurtige mål, da der var spillet godt et kvarter.

Svenskeren med det hidsige navn, Calle Järnkrok, åbnede scoringen, da Nashville fik lagt et godt pres på gæsternes mål. Inde foran var Järnkrok på pletten og tampede retur nummer to i kassen bag Matt Murray.

Men i nat ville Sidney Crosby også være med i matchen. Pittsburghs superstjerne fik en friløber, fintede Pekka Rinne og lagde en baghånd ind under den chanceløse finske målmand. Fremagende detalje af Crosby, der fuldstændig “tog bukserne af” Rinne – og måske et signal om, at han i den grad er klar til den kommende og meget vigtige hjemmekamp i Pittsburgh.

En af de vilde historier i den her Stanley Cup-serie er Frederick Gaudreau. Han har stort set spillet AHL for Milwaukee hele sæsonen, og er kun inde på Nashville-holdet på grund af skader.

Gaudreau havde ikke scoret i NHL før finaleserien, men i nat satte han sit tredje mål i finaleserien, da han gik “køkkenvejen” og satte skiven ind bag Matt Murray.

Ganske kuriøst blev målet ikke dømt i første omgang, men NHL’s “situation room” valgte kort efter sekvensen simpelthen at afbryde kampen ved at lade sirenen lyde. Og derefter blev der dømt mål. Der var spillet godt fire minutter af anden periode.

13 minutter inde i samme periode kastede Mike Fisher sig ind og erobrede en puck i midtzonen, som han fik stukket frem til Viktor Arvidsson, der satte den ind bag Matt Murray.

I øvrigt nogle minutter efter at Pekka Rinne i Predators-målet havde leveret et par helt vanvittige redninger på en aften, hvor begge målmand stod fremragende.

I tredje periode havde hjemmeholdet nogenlunde kontrol over begivenhederne, og Penguins fik aldrig lagt det helt vilde pres på Predators-målet.

Der gik et sus gennem publikum, da PK Subban måtte humpe ud efter at have fået et skud over benet, men han var hurtigt tilbage igen og kort efter satte Filip Forsberg 4-1-målet i tomt bur. Lukket og slukket for i nat og sædvanen tro kæmpe jubel i Bridgestone Arena, der igen gik fuldstændig bananas i jubel.

Share Button
Hjem