Nyheder

Malte Setkov på camp i Detroit: – Jeg kan lide at være her

Det kom som en stor overraskelse, da den unge dansker Malte Setkov blev valgt af Detroit Red Wings i årets NHL-draft i slutningen af juni.

Det kom som en stor overraskelse, da den unge dansker Malte Setkov blev valgt af Detroit Red Wings i årets NHL-draft i slutningen af juni.

Den 18-årige back havde ikke selv forventet at blive draftet. Men den amerikanske NHL-klub havde tilsyneladende en hemmelig kærlighed til danskeren, der blev valgt som nummer 100 i draften.

I denne uge deltager Malte Setkov i en træningscamp hos Detroit, og i et interview med klubben siger han følgende om sin draft.

– Jeg blev meget glad. Jeg sad derhjemme og spillede PlayStation og var ret nervøs. Men jeg blev meget glad, da min agent ringede, siger han.

– Jeg havde noget kontakt med Detroit undervejs i sæsonen, men man ved jo aldrig. Jeg håbede selvfølgelig på, at det kunne blive til noget.

Malte Setkov fortæller i interviewet, at han tager turen fra København til Malmö, hver gang han skal til træning eller spille kamp. En tur på cirka en time.

– Jeg kører sammen med min ven, og jeg er glad for den løsning, da jeg stadig bor med min familie, siger Setkov, der, til spørgsmålet om, hvorfor han ikke bare spiller i København, siger:

– Jeg synes, niveauet er højere i Sverige end i Danmark. Jeg kunne godt blive professionel i Danmark, men for min udvikling, tror jeg, min chance er bedre ved at spille juniorishockey i Sverige.

Malte Setkov virker som en ung og sympatisk spiller, der, trods den uvante hype, tager interviewet med ophøjet ro og på fint engelsk svarer på journalistens spørgsmål.

– Jeg er en tovejs-forsvarsspiller, der kan spille i begge zoner. Jeg elsker at være offensiv, såvel som at være defensiv, og jeg kan lide at spille powerplay.

Sammen med en lang række andre unge talenter har Malte Setkov denne uge mulighed for at vise sig frem på Detroits camp. En chance, han er glad for og tager vare om.

-Jeg kan lide at være her. At være i omklædningsrummet sammen med de andre drenge og snakke og få nye venner. Træning på isen er selvfølgelig vigtig såvel som træning uden for isen, og jeg træner hårdt sammen med de andre spillere, siger Malte Setkov, der har haft sin ishockeyopvækst i Rødovre.

Også i kommende sæson vil Malte Setkov spille på Malmö Redhawks’ J20-mandskab.

Du kan se interviewet med Malte Setkov herunder via Twitter-opslaget:

Share Button
Hjem