Nyheder

Fyret NHL-træner skal føre Canada til OL-guld

Det canadiske ishockeyforbund, Hockey Canada, fik tirsdag sat navne på den trænertrup, der skal bære holdet frem mod OL i 2018.

Det canadiske ishockeyforbund, Hockey Canada, fik tirsdag sat navne på den trænertrup, der skal bære holdet frem mod OL i 2018.

Og det bliver med en ganske bekendt fyr i boksen som træner – også set med danske øjne: Det bliver nemlig den tidligere Vancouver Canucks-træner Willie Desjardins (60 år gammel), der skal stå i spidsen for Canada, når det går løs i februar i Sydkorea.

Desjardins har i de seneste tre sæsoner både haft Jannik Hansen og Philip Larsen som spillere i sin trup, og han har tidligere haft stor succes som juniortræner og AHL-coach. I Vancouver lykkedes han dog ikke helt med projektet, og fik derfor ikke forlænget sin kontrakt med klubben.

Han har dog en kæmpelang trænererfaring at trække på, og skal altså nu i denne sæson føre Canadas OL-kampagne, der begynder i Rusland inden længe med en træningsturnering i Sochi.

Craig Woodcroft, Dave King og Scott Walker bliver de tre assisterende trænere, ligesom den tidligere legendariske målmand i New Jersey, Martin Brodeur, også er inde over trænerstaben.

En anden tidligere stor målmand i NHL, 50-årige Sean Burke, bliver General Manager.

Der bliver med andre ord rigeligt af erfaring at plukke af for træner Desjardins, når han skal have gode råd op til sæsonen. Endnu nævnes der ikke noget om VM i Danmark i maj 2018, men der er næppe tvivl om, at den turnering også er i tankerne, hvis Desjardins og co. får succes med OL.

Share Button
Hjem