Draft

Draft-overraskelsen Setkov: – Jeg er rigtig glad for, at det blev Detroit

Det var noget af et opkald, 18-årige Malte Setkov fik i går sidst på eftermiddagen.

Det var noget af et opkald, 18-årige Malte Setkov fik i går sidst på eftermiddagen.

I den anden ende af røret var hovedtræneren for Malmö Redhawks Junior 20-hold, Viktor Stråhle, der kunne fortælle, at den unge danske back var blevet draftet som spiller nummer 100 – og af Frans Nielsens klub Detroit Red Wings.

– Mit svenske sprog er ikke lige helt hundrede procent på plads, så jeg tror egentlig, jeg var lidt dårlig til beskrive min glæde. Men jeg blev selvfølgelig virkelig glad, lyder det fra Malte Setkov – her godt 24 timer efter at draften blev en realitet.

For mange var det overraskende, at Setkov pludselig gik som dansker nummer to. Foran både Oliver Gatz og Alexander True, der forblev udraftede og egentlig i ekspertøjne var de næstbedste danske bud på spillere, der ville blive taget.

– Jeg havde en god fornemmelse efter at jeg i løbet af sæsonen havde talt med forskellige hold. At jeg ikke var ranket på forskellige lister, betød egentlig ikke så meget for mig. Jeg håbede og troede på en draft, men at det var allerede som nummer 100 havde jeg slet ikke regnet med. Jeg er rigtig glad for, at det blev Detroit, for jeg har haft et godt indtryk af deres scout, siger Malte Setkov, der har spillet hockey stort set hele sit liv.

Hans barndomskammerat Nikolaj Krag-Christensen har været en af de faste makkere til gadehockey hjemme på Horsevænget i Rødovre.

I fjor blev Krag-Christensen draftet af St. Louis, og bestræbelserne hjemme på gaden og på isen i Rødovre har altså nu båret frugt for de to makkere, der begge har taget det første spæde skridt mod NHL.

– Vi har stort set ikke lavet andet end at spille hockey derhjemme – med hvem som helst, der kunne tænke sig at være med, siger Malte Setkov, der skal på development camp i Detroit i juli.

Han har spillet i Malmö siden 2014/15-sæsonen, men er stadig bosat i Rødovre og pendler til den daglige træning på den anden side af Øresund.

– Jeg valgte i fælleskab med min forældre og Malmö, at det ville være bedst for mig, at jeg gik i dansk skole. Da jeg i sin tid begyndte på gymnasiet, betød det meget for mig at se mine venner, hvilket jeg ikke ville have tid til, hvis jeg boede i Malmö. Hele sidste sæson kørte jeg med min holdkammerat Magnus Molge, og det gjorde bare rejsetiden endnu kortere.

Hvordan vil du karakterisere dig selv som person og ishockeyspiller?

– Som en glad dreng, der elsker at være sammen med vennerne, når der ikke er hockey. På banen nok et “two-way”-back, der mest af alt elsker den offensive del af spillet. Jeg håber, at jeg i den kommende sæson kan kæmpe mig til en debut i SHL for Malmö, siger den 198 centimeter høje “draft-sensation”, for hvem det altså ikke var en kæmpesensation af blive draftet.

Men nu er der i hvert fald ikke tvivl om, at ishockey-Danmark kender navnet Malte Setkov.

Om Malte Setkov:

U20-landstræner Olaf Eller: Om jeg er overrasket over, at Malte blev draftet? Måske, men også godt set, for hvis han kan forbedre sin fysik og sit nærkampsspil, kan han blive super. Han har et ekstremt godt blik for spillet og er virkelig smart.

DIU’s uddannelseschef Flemming Green: Malte har en god størrelse og er god med pucken. Banker måske på til at blive prøvet på SHL-holdet i Malmö i næste sæson.

Share Button
Hjem