Nyheder

Dopingdømt i KHL – spiller videre i NHL

Det er ikke længe siden, at Danis Zaripov fra Metallurg Magnitogorsk fik to års karantæne for doping og dermed blev udelukket i KHL- og IIHF-regi, men den 36-årige forward, der i mange sæsoner har hørt til de dominerende spillere i KHL i et makkerskab med den legendariske forward, Sergei Mozyakin, kan alligevel fortsætte sin karriere.

Det er ikke længe siden, at Danis Zaripov fra Metallurg Magnitogorsk fik to års karantæne for doping og dermed blev udelukket i KHL- og IIHF-regi, men den 36-årige forward, der i mange sæsoner har hørt til de dominerende spillere i KHL i et makkerskab med den legendariske forward, Sergei Mozyakin, kan alligevel fortsætte sin karriere.

Danis Zaripov er i gang med at appellere sagen til den internationale sportsdomstol, CAS, samtidig med, at det stof, han blev testet positiv for, ikke er forbudt i NHL.

Zaripov er dømt for brug af stoffet pseudoephedrin, som er kendt for at kunne sløre anden doping, og det må man altså gerne bruge i NHL i den mængde, som russeren er dømt for.

Nu ser han frem til at spille videre i verdens bedste liga, siger Zaripov i et officielt statement.

– Jeg glæder mig til at fortsætte min professionelle karriere i Nordamerika, og jeg er meget taknemlig for NHL’s afgørelse, som giver mig mulighed for at spille videre. Selv om jeg nu kan spille i den bedste liga i verden, fortsætter jeg sagen ved CAS for at rense mit navn, siger Zaripov – og sætter dermed endnu engang modsætningsforholdet mellem IIHF og NHL på spidsen.

Share Button
Hjem