Blogs

Blog: Hansen er den populære dansker i San Jose

Jannik Hansen

Jannik Hansen var en særdeles populær spiller i Vancouver Canucks, og den popularitet ser han ud til at have taget med sig til San Jose Sharks.

Jannik Hansen var en særdeles populær spiller i Vancouver Canucks, og den popularitet ser han ud til at have taget med sig til San Jose Sharks.

Selvom den 31-årige wing i marts kom til San Jose fra en af klubbens divisionsrivaler, så har han nærmest fra dag et været værdsat i klubben. Jannik Hansen er sådan en spiller, som alle fans elsker at have på deres hold, og derfor er han hurtigt gået fra at være en fanfavorit i Vancouver til også at være det i sin nye klub.

I løbet af sin tid i Canucks blev Jannik Hansen tre gange kåret til klubbens “unsung hero” og i sin flotte 2012/13-sæson blev han både udråbt som Vancouvers “unsung hero” og som holdets “most exciting player”. Det var flotte, men fortjente anerkendelse, som viser, hvor stor værdi Hansen havde for Canucks.

Det havde helt sikkert været meget sympatisk, hvis Vancouver og Hansen havde fortsat ægteskabet i resten af danskerens NHL-karriere. Hans eftermæle i klubben havde i så fald kun været endnu større, men for både Hansen og Canucks var det måske bedst at skilles.

Vancouver fik både talentet Nikolay Goldobin og et draftvalg ud af at trade Jannik Hansen til San Jose, og Sharks har fået en spiller, som kan blive meget værdifuld i den kommende sæson og måske endnu længere end det.

Jannik Hansen er kommet væk fra et hold, som er under genopbygning, for i stedet at tilslutte sig en klub med mesterskabsambitioner. Det bringer ham i en rolle, som han passer bedre ind i. Hansen er ikke en spiller, du som general manager bygger et hold op omkring, men han er en virkelig vigtig brik i et næsten færdigt puslespil.

San Joses Stanley Cup-vindue er åbent nogle år endnu. Klubben råder over folk som Logan Couture, Joe Pavelski, Brent Burns og Marc-Edouard Vlasic, som alle er på toppen af deres karriere. Her er en spiller som Jannik Hansen en perfekt ingrediens at tilsætte, fordi han kan bruges i mange forskellige funktioner.

Det kan være som energisk rollespiller, som producerende powerforward og som brandslukker i topkæderne, når der opstår skader.

Jannik Hansen nåede at lave otte point i 21 kampe for Sharks efter skiftet fra Canucks. Hvis vi ganger det snit op, så runder han nok de 30 point i grundspillet i næste sæson og lander formentlig mellem 30 og 40 point.

Det er nok ganske tilfredsstillende for Sharks, hvis man tager i betragtning, at der er tale om en tredjekædespiller, som også vil få en del af sin istid i undertalsspillet. Uanset hvad, så er Jannik Hansen i hvert fald den populære dansker i klubben. Mikkel Bødker har ikke fundet fodfæste i San Jose, men det vil uden tvivl være godt for ham at have landsmanden ved sin side i dagligdagen.

Mikkel Bødker bliver forhåbentlig en topkædespiller igen, men indtil videre er det Jannik Hansen, der er den populære dansker i San Jose. Sådan vil det nok fortsætte i den kommende sæson, fordi selvom Bødker forhåbentlig laver flere point end Hansen, så er det den senest tilkomne dansker, der har flest fanfavorit-kvaliteter.

Hansen giver altid 110 procent, tilpasser sig den rolle, han får, og kan være en pestilens for enhver spiller på modstanderholdet. Det er sådan et stof, fanfavoritter er gjort af. Også i San Jose.

Share Button
Hjem