Blogs

Blog: Detroit skal udnytte Frans Nielsens lederevner til fulde

Frans Nielsen klarede sig hæderligt i sin første sæson som Detroit Red Wings-spiller. Danskeren kom til et hold, som så ud til at være over sidste salgsdato, og det lykkedes da heller ikke traditionsklubben at fortsætte sin 25 år lange slutspilsstime.

Frans Nielsen klarede sig hæderligt i sin første sæson som Detroit Red Wings-spiller. Danskeren kom til et hold, som så ud til at være over sidste salgsdato, og det lykkedes da heller ikke traditionsklubben at fortsætte sin 25 år lange slutspilsstime.

Nu skal et nyt hold bygges op. En række af veteranerne er der stadig, men formentlig kun nogle få sæsoner endnu. Frans Nielsen er en af de mest erfarne spillere på holdet, men samtidig en mand, som har masser at give endnu. Det skal Detroit udnytte til fulde.

Man kan måske godt argumentere for, at Red Wings overbetalte Frans Nielsen sidste sommer, da de udstyrede ham med en seks-årig kontrakt til $5,25 millioner om året. Set med rød-hvide briller er der ingen tvivl om, at 33-årige Nielsen om nogen fortjente den kontrakt.

Han brød isen som Danmarks første NHL-spiller og var i en årrække en af New York Islanders vigtigste spillere. På Long Island var Nielsen langt mere værd for holdet, end han kunne se på bankkontoen, når den månedlige gage gik ind. Det samme gør sig ikke gældende, når lønnen fra Red Wings tikker ind, men traditionsklubben fra Detroit kan selv sørge for, at Frans Nielsen bliver hver en dollar værd.

Frans Nielsen er en fantastisk leder på isen, og det kan blive særdeles værdifuldt for Detroit i den genopbygningsperiode, de har taget hul på. Spillere som Henrik Zetterberg og Niklas Kronwall er også vigtige rollemodeller for de unge Red Wings-talenter, men de to svenskere er begge nogle år ældre end Frans Nielsen og virker tættere på et karrierestop end danskeren.

Nielsen ser ud til at have mod på meget mere, før skøjterne lægges på hylden. Han har ikke vundet andre titler i karrieren end et dansk mesterskab med barndomsklubben Herning Blue Fox og i NHL er det samlet set kun blevet til 24 slutspilskampe.

Til sammenligning har Zetterberg og Kronwall begge vundet Stanley Cup, OL og VM, og de har begge spillet over 100 kampe i NHL-slutspillet. De virker en anelse mere mætte og kan nok godt se, at genopbygningen af Red Wings-holdet skal gå ret hurtigt, hvis de stadig skal være med, når holdet vender tilbage til toppen af NHL.

Samme hast har Frans Nielsen ikke, og derfor er herningenseren måske den vigtigste leder på Detroits hold. Han er ikke den, der råber højst på isen, men han går altid forrest som et godt eksempel og er en spiller, de unge talenter kan lære meget af. Det kan godt være, at Frans Nielsen ikke er den hurtigste, bedst skydende eller hårdest tacklende spiller, men han er en ekstremt klog spiller, som stort set altid tager de rigtige beslutninger.

Detroit Red Wings har det næstældste hold i NHL, men klubben har ikke tilsat lige så mange veteraner denne sommer, som det var tilfældet sidste år. Her hentede Detroit udover Frans Nielsen også østrigske Tomas Vanek og canadiske Steve Ott til. I år er den canadiske back Trevor Daley den eneste veteran, der indtil videre er kommet til.

Frans Nielsen er med sine 685 kampe en af holdets mest rutinerede stamspillere, og han ser ud til at få nogle unge kædekammerater ved sin side i den kommende sæson. Talenter som Dylan Larkin, Yevgeni Svechnikov og Anthony Mantha er i spil til en wingplads i den andenkæde, Frans Nielsen bliver center i, og de kan uden tvivl lære meget af danskeren.

Summa summarum: $5,25 millioner er meget at betale Frans Nielsen, hvis man udelukkende fokuserer på hans pointproduktion. 41 point i 79 kampe blev det til i den første sæson i Red Wings-trøjen, men Nielsen kan meget mere end at score mål og lave assists.

Han er en leder – en af de bedste i Detroit og måske endda i hele NHL – og det er en kvalitet, som bliver essentiel for Red Wings, når de forynger holdet i de kommende sæsoner i håbet om at vende tilbage til den top, de tidligere var en fast del af.

Share Button
Hjem