Blogs

Blog: Bødker skal rejse sig efter et annus horribilis

Mikkel Bødker har tidligere i sin NHL-karriere vist evnen til at rejse igen efter at være stødt ind i udfordringer, og det er en evne, den danske forward igen får brug for.

Mikkel Bødker har tidligere i sin NHL-karriere vist evnen til at rejse igen efter at være stødt ind i udfordringer, og det er en evne, den danske forward igen får brug for.

Det seneste år har spillemæssigt været et skidt et af slagsen for 27-årige Bødker. Han har slet ikke indfriet de forventninger, der var til ham i San Jose, og kort sagt må det seneste år i Bødkers karriere betegnes som et annus horribilis.

San Jose viste ellers den danske wing stor tillid, da de sidste sommer snuppede ham på dagen, hvor free agent-markedet åbnede, og udstyrede ham med en fire-årig kontrakt med en årsløn på $4 millioner. Penge, som Sharks dog slet ikke har fået værdi for på isen i år et.

Mikkel Bødker endte i sit første år som Sharks-spiller med at lave 26 point i 81 grundspilskampe og et mål og en assist i fire slutspilskampe. I alt 28 point i 85 kampe, hvilket langt fra er tilfredsstillende for en spiller, som til sammenligning lavede 51 point i 80 kampe i 2015/16-sæsonen.

I en enkelt statistik var der trods alt lidt fremgang for Bødker i den forgangne sæson i forhold til året før. Han endte lige i plus/minus-statistikken, altså med et rundt nul, og her lå han i den foregående sæson i -33. Det er trods alt værd at notere.

Til gengæld blev Bødker i 2016/17-sæsonen noteret for sin laveste scoringsprocent i karrieren. Han fik i grundspillet sendt 122 skud på mål, og kun 8,2 procent af dem gik ind. I slutspillet blev det til et mål på fem skud, så sammenlagt ender scoringsprocenten på 8,7, men målt på grundspillet har Mikkel Bødker aldrig tidligere scoret på så få af sine skud.

Til sammenligning formåede Bødker i 2014/15-sæsonen – som desværre sluttede før tid for ham på grund af en skade – at score 14 mål i 45 kampe for Arizona Coyotes, og her lå hans scoringsprocent oppe på vilde 17,7.

Nå, nu har vi kigget lidt tilbage på året, der gik. Lad os derfor fokusere på, hvordan den kommende sæson ser ud. Som det ser ud nu, er Bødker ikke længere en spiller, som San Jose regner med at bygge sin fremtidige succes omkring, men det kan han blive.

Det fortæller en del om Mikkel Bødkers første år som Sharks-spiller, at klubben efterlod ham ubeskyttet i expansion-draften. Bødker kunne være blevet en større profil på Vegas Golden Knights’ hold, end han er i San Jose lige nu, men den nye NHL-klub valgte ham ikke. Det er nok godt nok for den danske wing på den lidt længere bane.

Bødker har allerede skiftet klub to gange på halvandet år, og endnu et klubskifte er nok ikke det, der stod højst på hans ønskeseddel. Han har sandsynligvis godt af den stabilitet han nu finder ved stadig at være i San Jose, hvor han ovenikøbet har fået Jannik Hansen som holdkammerat.

Netop trygheden i San Jose, hvor Bødker efterhånden må være faldet til, kan være den faktor, der gør at han løfter sit niveau i den kommende sæson. Pointmæssigt nåede Bødker slet ikke sit forventede niveau i sin første sæson som Sharks-spiller. Det så ud til at gå ham på, men han valgte at tackle det ved at arbejde hårdt i hvert eneste skift.

Ingen ønsker at Bødker skal få succes igen mere end Bødker selv, og han vil helt sikkert arbejde hårdt igennem hele sommeren for at være en af de spillere, der møder op i bedst form, når den nye sæson begynder.

I næste sæson er der ingen OL-kvalifikation eller World Cup of Hockey til at forstyrre optakten, og det gør, at Mikkel Bødker har fuld fokus på at arbejde på elementer, der kan gøre at han lykkes som San Jose Sharks-spiller.

Tiden, hvor Bødker skulle være sit holds store pointproducent og powerplayspecialist, er nok forbi. Her er andre Sharks-spillere ganske enkelt bedre. Til gengæld kan Mikkel Bødker bygge på i andre aspekter af spillet, så han eksempelvis bliver en bedre tovejsspiller, end han har været hidtil.

Som hårdtarbejdende wing med nærkampsstyrke og “scoring-touch”, der tager ansvar defensivt, kan Bødker igen blive en faktor i San Jose, og det kan meget vel være den erkendelse han selv er nået frem til i analysen af den forgangne sæson.

Bødker måtte slide hårdt i AHL i to sæsoner efter sin flotte rookiesæson i NHL. Dengang tog han det som en udfordring og vendte tilbage i verdens bedste ishockeyliga som en bedre og mere moden og komplet spiller.

Det samme kan det første års udfordringer i San Jose afføde. Mikkel Bødker er blevet marginaliseret på holdet, men han har værktøjerne til igen at blive en profil. Missionen kan igen være at blive mere komplet i sit spil, vise lederskab og ganske enkelt være en bedre spiller.

Share Button
Hjem